Rovat

Gumiteszt: Pirelli Angel Scooter és Diablo Rosso Scooter

Az 1872-ben, Milánóban alapított Pirelli a robogótörténelem fontos része, korabeli Vespa-, Lambretta-hirdetésekben bukkannak fel a legendássá vált abroncsminták. Az olasz gyártó számára mindig is fontos volt ez a szegmens, legfrissebb, kifejezetten robogósok számára fejlesztett gumijait, az Angel Scooter és Diablo Rosso Scootert a Pirelli házi tesztpályáján, Vizzola Ticinóban próbálhattuk ki.

OBJEKTÍV MÉRÉSEK

Jól irányba néz a kamera objektívje? Indulhatunk - csapó! Egy gyári motor videomobillá való átalakításával három árkategóriában tizenegy akciókamerát teszteltünk. Érdekes eredmények születtek.

Városi motoroscipők tesztje

Motorral indulunk várost nézni, de gyalogolni is sokat fogunk. Vajon milyen lábbeli a legalkalmasabb erre? Edzőcipő vagy vintage-csizma – vajon melyik koncepció lesz a nyerő? 11 cipő összehasonlító tesztje.

Akkumulátor Boosterek

Elismerjük, a nagypapa szívinfarktusa kétségtelenül nagyobb probléma, mint szeretett kétkerekűnk indítási nehézségei. A probléma megoldása viszont mindkét esetben hasonló: az áram segít. A gyengélkedő akkumulátorok defibrillátorát boosternek hívják. Tízet teszteltünk közülük.

Felső-középkategóriás kombi bőrruhák

Aki a határtartományban motorozik a versenypályán, azt folyamatosan a bukás veszélye fenyegeti. Egy jó minőségű bőrruha megfelelő védelmet nyújt – már ha igazán feszesen, majdnem túl szűken simul a pilóta testére. Megfizethető egyrészes bőrruhákat teszteltünk.

Kanyar-ABS-szel felszerelt motorok összehasonlítása

A fizika kíméletlen. Ez különösen igaz a motorkerékpárral való fékezés esetére. Ha az első kerék túlságosan megcsúszik, a bukás elkerülhetetlen. A blokkolásgátló rendszerek segítenek abban, hogy extrém körülmények között is urai maradjunk a helyzetnek. Nem túl régóta már a kanyarokban is. Hogy itt mi minden lehetséges? Különböző modellek vizsgálatával igyekszünk körüljárni a kérdést.

Tanktáskák középkategóriás motorokhoz

Senki nem várja el egy tanktáskától, hogy annyi mindent elnyeljen, mint egy megtermett topcase, de azért nem árt, ha elfér benne a bányató-látogatáshoz szükséges strandholmi. Hat modellt vettük górcső alá olvasóink kedvéért.

Continental Conti RoadAttack2 - Sportos vagy tartós legyen?

A Kawasaki Z800e tartóstesztmotorunk gyári Dunlop Sportmax gumija körülbelül tizenkétezer kilométer után vált csereéretté – egy 3000 kilométeres túrát ugyanis más gumikon futott. Ezúttal egy tartósabb, sport helyett sport-túra kategóriába tartozó szett mellett döntöttünk. Így került képbe a Continental Conti RoadAttack2, amely a kifutott egyes szériához képest több újdonságot kínál.

Hogy miii? - Füldugóteszt

A motorozás közben a vezetőhöz eljutó zajok ellen a felső kategóriás sisakok mellett a füldugóval a legegyszerűbb a védekezés – a Motorrevü szerkesztősége a prémiumkategóriás Alpine MotoSafe termékét vette górcső alá és próbáltuk ki a legkülönfélébb helyzetekben.

Bridgestone Battlax Hypersport S20 - Hol a kompromisszum?

Egyszerre ígértek hosszú élettartamot, gyors bemelegedést és kiváló tapadást száraz és nedves körülmények között – tartósteszt Honda NC700SD motorunkon tettük próbára a Battlax legújabb generációját.

Bridgestone Trail Wing 152/101 - Vissza, vissza!

A Bridgestone Trail Wing 152/101 párosítás másodszor is felkerült tartóstesztre befogott motorunkra. Döntésünket nem csak a megszokás motiválta.

2013-as túraenduró-gumik

2013-ban több motorkerékpár-gyártó is speciálisan hozzájuk hangolt új abroncsokkal küldi csatába vadonatúj túraenduróit. A nagy európai márkák (a Continental és a Metzeler) abroncsait a jármű- és gumiabroncsgyártók szoros együttműködésben fejlesztették, és Németországban gyártják.

Hangtompítók a Harley-Davidson Sportsterekhez - Énekelje, hogy Harley-luja

Amikor egy energiától duzzadó potatopotatopotato helyett csak egy fáradt pffftpfffftpffft hagyja el a kipufogónyílást, ott bizony tenni kell valamit. Márpedig ez egyik márkánál sem olyan fontos, mint az amerikai nehéz vasaknál. Négy, Sportsterhez való kipufogót teszteltünk.

Verseny és valóság - Sportbukósisakok

Hogyan teljesít egy sisak a hajtós mindennapokban, az országúton vagy autópálya tempónál? Ezekre mind választ ad Motorrevü nagy sisaktesztje, sőt, sok más titokról is lerántjuk a leplet.

Éles bevetésen - Dunlop RoadSmart II teszt

Mi tesz tökéletessé egy sporttúra-gumit? A stabilitás, a száraz tapadás, a nedves tapadás vagy az élettartam? A válasz, hogy mindez együttvéve. És ezt ígéri a Dunlop idén bemutatott RoadSmart II gumijához.

Elmesélni? Inkább megmutatni! - Sisakkamerák

Egy szép szerpentin, egy gyors kör a pályán, egy hangulatos endurózás vagy egy izgalmas túra – elmesélni nehéz, a videó ékesebb lehet minden szónál.

Bridgestone Battlax Hypersport S20 - Üzenet a versenypályáról

Nagy különbségek vannak a versenypályára készült és az utcán használatos abroncsok között, de azért mindig jut egy kis technológiai finomság a hétköznapi motorok szerelmeseinek is.

Akkumulátorok és töltők

Ha már kész a baj, és nem indul a motor, érdemes a boltba a hibás darabbal a kezünkben betoppanni. Így nincs félreértés, hogy pontosan milyen típusra van szükségünk, otthagyhatjuk a régit, és egy valamirevaló helyen ki tudják mérni, hogy tényleg az akkumulátorral van-e a gond, vagy más problémával állunk szemben.

Hátsó dobozok és kofferrendszerek

Aki egyszer kipróbálta, esküszik rá. A zárható, merev falú doboz nem csak a profi túrázók életét könnyíti meg. Egy jó topcase a mindennapi használat során is szó szerint leveszi az ön hátáról a terhet.

Pirelli Diablo Rosso II - Az Ördög Papucsai

Kiskoromban számomra a legfélelmetesebb teremtmény az Ablak Zsiráfban található vörös ördög volt. Azt nem tudom, hogy eddig milyen gumikon járt, de ha egy kicsit is ad magára, ezután biztos ezeken fog. Legalábbis, ha utcára megy motorozni.

Korábbi cikkeink