Rovat

Bemutató: Malaguti Madison 300

Szakított felmenői formavilágával, most dögösebb mint valaha a felturbózott Malaguti Madison 300.

Menetpróba: NIU NGT

Jelenleg hazánk egyetlen rendszámoztatható elektromos robogója. Nemcsak a robogós, de a kütyüigényeket is messzemenően képes kielégíteni. Ráadásul még Greta Thunberg is mosolyogva nézné.

Összehasonlító teszt: Scramblerek

Egyre ritkábbak az igazi újdonságok a kétkerekűek mind szerteágazóbb és színesebb kínálatában. A legutóbbi az Indian nevéhez fűződik: piacra dobta az első sorozatgyártású flat trackert. Nagyon retró, nagyon sármos és nagyon erős lett az eredmény. Akár a Ducati és a BMW izmos scramblereivel is felveheti a versenyt.

Menetpróba: Indian FTR 1200

Ön egyéniség akar lenni? Fontos Önnek, hogy kuriózummotoron üljön? Ki nem állhatja a tucatmotorokat? És a rizskályhákat? Szeret sportosan motorozni? Nem ért egyet azzal, hogy csak a halott indián a jó indián? Akkor ez az Ön motorja, az Indian FTR 1200.

Összehasonlító teszt: BMW 1250 RS és KAWASAKI Z1000SX

Melyikünk ne vágyna egy óriási hangárra, amiben egymást érik a legkülönfélébb rendeltetésű motorkerékpárok? Addig is azonban, amíg megvalósul e szép álom, ki tudjuk húzni sport-túramotorokkal. Ezek ugyanis nagyon sok mindenben nagyon jók.

Menetpróba: Triumph Street Triple RS

A Triumph Street Triple 2007 óta gurul e világ útjain, és a márka legsikeresebb modelljei közé tartozik. Most úgy alakították át, hogy az Euro5-nek is megfeleljen, ráadásul megjelenésében és műszakilag is felfrissítették.

Újdonságok: EICMA 2019, 3. rész

A 20 legérdekesebb holmi: 2020-ra Milánó nemcsak a motorokról, hanem a teljes motorkerékpáros iparágról szól.

Menetpróba: Honda CBR650R

A motorválasztás gyakran kompromisszumokkal jár. A 2019-es Honda CBR650R pont ezt a kényszert igyekszik megszüntetni. A Honda a sportos beállítottságú pilótáknak kínál gépet, anélkül, hogy veszélybe sodornák a praktikumot vagy a kényelmet. Vajon sikerült?

Alpenmasters 2019 - Finálé

Európa voksol - nemcsak a politikában, hanem a Motorradnál is. Egy nagy különbséggel: az AlpenMastersen csak azt választhatják meg, aki megérdemelten be is jutott a versenyre. Idén is öt, teljesen eltérő motorkerékpár lép az európai szaksajtó képviselői elé.

Másodvélemény: BMW R 1250 GS

Elsősorban magának adta fel a BMW a leckét, innen hova tovább? Lehet, hogy elérkeztünk a Tökéletes Motorhoz és innen vége?

Bemutató: 2020-as Harley-Davidson-újdonságok

A Harley-Davidson sem várhatott tovább az egyre elterjedtebb menetasszisztensek bevezetésével. Ezentúl a keményfiúkra is digitális őrangyalok vigyáznak.

Alpenmasters 2. rész: Adventure XL

Nézzünk bármilyen területet, az XL formátumú túraendurók mindig az élen vannak. A forgalomba helyezési statisztikákban éppúgy, mint az alpesi hágókon. Aki megtapasztalja a nagy erőforrások erőteljes lendületének és a hosszú lábú futóművek gyengéd kényelmének kombinációját, az tudja, miért.

Menetpróba: BMW C 400 X

Manapság már többet jelent a nagyrobogózás, mint eljutni A pontból B pontba. Ebben a kategóriában az ember sebességélménnyel és teli vigyorral száll le a nyeregből - velem is pontosan ez történt.

Menetpróba: Kawasaki W800

Valamit megérinthet az ember tudatalattijában. Hogy az arányai teszik-e, vagy egy-egy formai megoldás hat ránk, nehéz megmondani. Egy tény, kevés motor kap ennyire egyöntetű tetszésnyilvánítást.

Elektromos endurók - házilag

„A középkori flagelláns mozgalom tagjai vezeklésül testüket ostorozták. Nevüket a latin flagello szóból kapták, amely ostorozót jelent. Önsanyargató eszközük, a flagellum, szíjakból font, háromágú, hegyes vaskampókkal ellátott ostor volt."

Alpenmasters 2. rész: Nakedek

Van kedved egy kis lazításhoz egy csipet adrenalinnal? Akkor nincs más, mint az egyik naked bike nyergébe pattanni! Ezek ugyanis szinte maguktól beveszik a Dolomitok lenyűgöző, ám technikailag annál nehezebb kanyarjait.

Menetpróba: Honda CB500X

Ott volt eddig is, csak éppen nem rá figyeltünk. Éppen itt az ideje, hogy végre kilépjen az árnyékból és megmutassa erényeit.

Bemutató: Malaguti Dune 125

Tudták Önök, hogy a Malaguti első 50-es robogóját Saigon 50cc-nek hívták, és hogy a termelés 70%-át Vietnam számára gyártották a 60-as években? És azt, hogy a Malaguti hamarosan ünnepli 90 éves fennállását?

Menetpróba: Moto Guzzi V85TT

Vegyük azt az esetet, hogy valaki szereti a túraendurókat, de nem akar beállni a BMW-sek sorába és GS-t vásárolni. Ha KTM-es sem akar lenni és a japánok sem érdeklik, kedveli az olasz sármot, de az ár sem mindegy, akkor marad a ...

Menetpróba: Honda CRF1100L Africa Twin

A Honda alaposan felfrissítette az Africa Twint, amelynek a profilja is kihegyezettebb lett: az egyszerűbb alapváltozat inkább terepre való, az Adventure Sportsot főként túrázásra ajánlják. Mindkettő valamivel könnyebb és erősebb lett, és sokkal több elektronikát kapott.

Korábbi cikkeink