Rovat

Triumph Bonneville Bobber

Úgy tűnik, a Triumph nagyon beletrafált: még sosem kapott annyi előrendelést új modellre, mint most a Bobberre. A motor már gyári állapotában is tömény retrófeelinggel, nagy nyomatékkal és az utas nélküli motorozás élményével ajándékozza meg a felhasználókat, igény esetén azonban tovább csinosítható a megfelelő optikai csomagokkal és kiegészítőkkel.

Royal Enfield Himalayan

A Royal Enfield, a világ egyik legrégebbi és hagyományokban leggazdagabb motorkerékpár-gyártó cége egy allrounder motorkerékpárt dobott piacra, amely hamarosan Európába érkezik. De vajon mi keresnivalója van egy mindössze 25 lóerős, 185 kilogrammos, négyszázas egyhengeresnek ezen a teljesítményorientált vidéken? Erre egy menetpróba keretében kerestük a választ.

Yamaha Tracer 700 (Topteszt)

A Yamaha hosszabb távokra is alkalmassá tette a piac egyik kedvencét, az MT-07-et. Toptesztünk megmutatja, hogy az így általános kezdő allrounderré érett Tracer 700-nak sikerül-e az MT nyomába érnie, vagy esetleg le is pipálja testvérét.

Yamaha MT-09 (2017)

A Yamahánál pár éve újraértelmezték a motorgyártást. Az MT-09 első generációja teljesen az alapokról indult, egy tökéletesen új motort építettek. Az irány telitalálatnak bizonyult. Bár még ma is frissnek számít a műszaki tartalom, már itt a második generáció.

Suzuki SV650 Topteszt (2016)

Egy viszonylag olcsó, jó motorkerékpár, a középpontban egy csodásan fürge, kéthengeres erőforrással: a Suzuki az ezredfordulón így kavarta fel az SV650-nel a középosztályt. Az új SV650 pontosan itt akarja folytatni.

Junak 904

Sokan magát a márkát sem ismerik, pedig most kezdi a hetedik ikszet. Újjáélesztése óta jó negyven modellt dobott piacra, köztük számos 50-est is, melyek közül most kipróbáltuk az egyik leggusztusosabbat.

Junak M16

Nem akar angolt, nem akar japánt? Unja már a sok Harley-t? Valami egzotikus márkára vágyik? Akkor vegyen Junakot.

Piaggio Medley 150

2017-re sokan fekete évként fognak visszaemlékezni. Az Euro4 bevezetésével jó néhány remek motornak kell búcsút intenünk. A veszteség fájó ugyan, de az új szabályozások révén új motoroknak örülhetünk, és –  ahogy erre tesztünk alanya is példa – a korlátozások ellenére nem kell kisebb teljesítménnyel sem beérnünk.

Tartósteszt - szétszerelés: Honda CB650F

A fiatalabb korosztály és – nem titkoltan – a hölgyek kegyeit kereső Honda CB650F zseniálisan könnyed kezelhetőségével hamar megszerettette magát. 16 hónap és 25 000 kilométer után ideje, hogy számot vessünk, hogyan vált be a mindennapi használat mellett hosszabb motoros túrákra is befogott motor.

Husqvarna 701 Supermoto

A Husqvarna, a KTM kis testvére most közúton is igyekszik bizonyítani. A sort a 701 Supermoto kezdi.

Honda NC750X (2016)

Natural evolution – természetes fejlődés. Így jellemzi az NC család folyamatos finomítását a Honda. Vajon az eredmény igazolja a hangzatos szlogent?

Yamaha WR450F

A fordítva elhelyezett hengerfej már rég nem újdonság a Yamaha krosszgépeinél. Most a WR450F sportenduró is ezzel a szokatlan motorkoncepcióval készül, amely a modell teljes átalakítását is szükségessé tette. Vajon mit hoz ez a fordulat terepen?

AlpenMasters 2015, 1. rész

JELSZÓ? A helyes megfejtés: a lenyűgöző hágók jelszava Dolos, ahogyan a helyiek szeretettel nevezik a Dolomitokat. És ez a helyes jelszó a világ legnagyobb motorkerékpár-összehasonlító tesztjéhez, az AlpenMastershez is.

Ducati Multistrada 1200 S Topteszt

Nem akart GS-klónná válni, inkább saját géposztályt teremtett, és ezzel nagyon jól járt. Annyira, hogy most már neki van egy bajor hasonmása. A Ducati Multistradának immár a harmadik generációja született meg.

BMW R 1200 RS

R 1200 GS enduró, R 1200 R roadster, R 1200 GS Adventure kalandmotor és R 1200 RT túragép – a vízhűtéses bokszer köré a BMW széles modellprogramot épített fel. Egy túrasportos változat még hiányzott. Eddig. Függönyt fel, itt az új R 1200 RS.

Suzuki DL650 XT

A típus neve fogalom. A Motorrevü három különböző évjáratát is tesztelte 25 000-es tartós igénybevétel során. Jártunk vele Kis-Ázsiában, Európában északtól délig mindenhol, megfordult Marokkóban, de volt, aki a Budapest‒Bamakó-ralit is ezzel teljesítette. Íme, a legújabb verzió.

BMW F 800 R

Egy olyan tekintélyes múltú vállalatról, mint a BMW, nehéz elképzelni, hogy szándékosan elront egy jól bevált dizájnt. Ezért egyelőre értetlenül állunk az aszimmetrikusságát és ezzel együtt az egyik legmeghatározóbb pontját elvesztő F 800 R előtt. Ugyanakkor nem kizárt, hogy ez a jó út.

Yamaha YZF-R1/R1M

Az utóbbi években az európai gyártók voltak a hangadók a superbike-ok között, elsősorban az elektronika terén. A komoly japán ellenállás sokáig váratott magára, most viszont végre megjelent a régóta várt Yamaha R1 személyében. Egy lenyűgöző bemutatkozás krónikája.

MV Agusta Stradale 800

Mindenki úgy ismeri az MV Agusta termékeit, mint izgalmas, szép sportmotorokat. A Stradale 800 az első, óvatos lépés a túramotorok irányába. Kérdés, hogy egyszeri fellángolásról vagy tartós kínálatbővítésről van-e szó.

Korábbi cikkeink