Rovat

Összehasonlító teszt: Középkategóriás túraendurók terepen

Szilárd burkolatú utaktól távol, magashegyi körülmények között kellett számot adniuk terepalkalmasságukról a cikkben szereplő túraenduróknak. Lássuk, mi ért többet az Alpok zord tájain: a gazdag elektronikai vértezet vagy a lényegre szorítkozó, egyszerű kivitel.

Menetpróba: KSR TW 125 X

Talán ellentmondásosan hangzik, de városba az egyik legcélszerűbb jármű egy könnyű, kis fogyasztású, könnyen kezelhető, megfizethető árú kis enduró. Például ez itt, ni!

Menetpróba: Lambretta V125 Special

Ha leszállsz róla, elégedetten visszanézel. Amikor ráülsz,
mosolyogsz. Olyat tud, amit robogó csak ritkán: érezni és élvezni akarod újból és újból.

Yamaha Tracer 700 menetpróba - Videó

Az endurós fordulat erre a 2020-as kiadású Tracer 700-ra végérvényesen kimúlt. Na, nem azért, mert alapjaiban változott volna meg a motor az elődjéhez képest, szó sincs róla.

Menetpróba: Yamaha Tracer 700

Tracer, Tracer 700. Töprengtem magamban a legelejétől, miért is ez a név? Utána is néztem, lévén emlékeimben is elég sok jelentés társult ehhez a szóhoz. Nyomozó, kikutató netán felfedező? Igen, gondoltam magamban, ez lesz az: felfedező.

Menetpróba: ENERGICA EVA EsseEsse9

Találós kérdés: elektromos, prémium és nem a Tesla az. Nem is olyan könnyű, igaz?

Menetpróba: Yamaha YZF-R1/YZF-R1M

Jerezben mutatta be a Yamaha az YZF-R1/M szupersportmotorok legújabb, 2020-as kiadását. Most már megfelel az Euro5 követelményeinek a bigbang-négyhengeres, valamint tovább korszerűsödött a futómű és az elektronika.

Modern technika régi köntösben

A big bokszer a BMW-hagyományok és a korszerű károsanyag-kibocsátási és zajszintelőírások követelményének keveréke.

Menetpróba: Yamaha XSR700 XTRIBUTE

A Yamaha klasszikusainak sorát tovább bővíti az MT-07 alapjaira épülő XSR700 XTribute. Vajon a nevén kívül mást is örökölt a nagy múltú elődtől, az XT500-tól?

Bemutató: 2020-as Harley-Davidson újdonságok

A Harley-Davidson általában évente kétszer invitálja motorbemutatókra a szakmabelieket. Az év első felében, nem sokkal az éves első dealertalálkozó után rendezik az elsőt, általában Sportstereknek, roadstereknek, nyáron vagy ősz elején pedig hagyományosan a touring modellek bemutatója zajlik valahol a világban.

Összehasonlító teszt: 48 lóerős motorok

A2-es jogosítvánnyal legfeljebb 48 LE teljesítményű és 0,27 LE/kg teljesítménysúlyú motorkerékpárt vezethet az ember. Hat gyártó hat, merőben eltérő típusán keresztül mutatjuk be olvasóinknak, mi minden fér bele a szabályok adta keretbe.

Menetpróba: Energica Ribelle

A MotoE-versenygép új, sokkal nagyobb teljesítményű akksijával az Energica új fejezetet nyit az elektromos motorkerékpárok történetében. A Ribelle nagyon meggyőző.

Menetpróba: Yamaha MT-03 és MT-125

Napjainkban, amikor is egyre szigorúbban szabályozzák és felügyelik a közlekedést, jószerével már csak járműveik külsejét illetően élveznek nagyobb mozgásszabadságot a gyártók. Az új Yamaha MT-03 és MT-125 legalábbis igencsak vad fizimiskát öltött.

Menetpróba: BMW R 1250 R

A BMW roadstere a leginkább háttérbe szorult modern bokszer. Míg 2018-ban Magyarországon a hipernépszerű R 1200 GS-ből 153 db-ot adtak el, sőt, az RT-ből is 47-et, addig az R 1200 R-ből mindössze 8 fogyott. És ez nem csak a magyar piac specialitása. Ha nem is ezekkel a számokkal, de az arányok máshol is hasonlóak. A BMW ennek ellenére nem ereszti el. Talán az új R 1250 R többre viszi, mint elődje?

Összehasonlító teszt: Honda Africa Twin régi/új

A számtalan külső alakítás ellenére megtévesztésig hasonlít elődjére a 2020-as Africa Twin. Műszaki szempontból egyaránt felfedezhetők rajta új és módosított részletek. Hogy mi az, amit változatlanul megőrzött a korábbiakból, kiderül az alábbi összehasonlításból.

Menetpróba: Triumph Rocket 3

Stuart Wood, a Triumph főmérnöke szerint az új Rocket 3 büszkélkedhet a legnagyobb hengerűrtartalmú és maximális forgatónyomatékú sorozatgyártású motorkerékpár-motorral. Azt vizsgáltuk a teneriffai menetpróba alkalmával, mennyi érezhető ezekből a gyakorlatban.

Menetpróba: Yamaha X-MAX 400 Iron Max

Nincs másik ilyen kompakt robogó, amely a stílus, a teljesítmény, a sokoldalúság és az exkluzivitás ilyen remek kombinációját hozza. Nem hibátlan, de a kritizálható apróságok részben szubjektívek, vagy csupán testalkatfüggőek.

Használtmotor-teszt: Honda CB1000R

Futurisztikus formájával, erős blokkjával tört utat a csupasz ezres motorok között. Azóta sem vesztett népszerűségéből.

Bemutató: Malaguti Madison 300

Szakított felmenői formavilágával, most dögösebb mint valaha a felturbózott Malaguti Madison 300.

Menetpróba: NIU NGT

Jelenleg hazánk egyetlen rendszámoztatható elektromos robogója. Nemcsak a robogós, de a kütyüigényeket is messzemenően képes kielégíteni. Ráadásul még Greta Thunberg is mosolyogva nézné.

Korábbi cikkeink