Rovat

Érzelmi szikra

A Kumpan elektromos robogói kifejezetten csinosak. Retró hangulatú fényezésükkel külsőre megtévesztően hasonlítanak hagyományos, belső égésű társaikra. A német gyártó modelljei végre megérkeztek Magyarországra, és mi gyorsan ki is próbáltuk őket.

UTCAI VERSENYSPORT

Tavaszi a hangulat, vibrál a levegő. Hiszen egyrészt a katalóniai Moto GP-pályán húzhatjuk a gázt, másrészt ez a bizonyos gázmarkolat a Triumph régóta repesve várt új Street Triple RS-éhez tartozik. Lehet ennél jobb dolgunk?

Simply Red

Piros - na persze. De ezt leszámítva minden új a 2017-es CRF-en. Vajon vissza tudja szerezni a zöldek és a narancssárgák által elhódított területeket? Menetpróbánkból megismerhetik a teszten szerzett első benyomásokat.

Forradalmat újra!

A Harley‒Davidson másfél évtizeddel ezelőtt megmutatta a nagyvilágnak, hogy nemcsak ultraklasszikus modellekben gondolkodik, hanem ha kell, leteszi a névjegyét a high-tech szektorban is. A Porschéval közösen fejlesztett V-Rod annyira tökéletesre sikeredett, hogy még ennyi idő után sem nagyon találni rajta fogást.

A KIHÍVÁS

A Suzuki hosszú évekig csak takaréklángon folytatta a GSX-R1000 fejlesztését, míg a konkurencia hatalmas lépésekkel haladt előre. Most a könnyűépítésű szupersportgépek feltalálói egy teljesen új konstrukciójú motorkerékpárt mutattak be, amely azonnal egyértelművé tette, hogy nagyobb ambíciói vannak annál, mint hogy csupán felzárkózzon a többiekhez vagy éppen csak folytasson egy dicsőséges tradíciót.

Józan VAGÁNY

Gusztusos külseje, bombabiztos technikai alapjai és barátságos vezethetősége sokkal többre predesztinálta, mint ahova jutott. Újkorában nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, használtan viszont annál inkább érdemes elgondolkodni rajta.

Terep robogó!?

Az Africa Twin dizájnja egy robogóba ültetve, plusz egy csipetnyi terepjáró képesség. Őrültség lenne? Vagy nagyon is használható elképzelés? Ennek jártunk utána Szardínián, ahol aztán mindenféle úton és mindenféle helyzetben próbára tettük az X-ADV-t.

Benelli TRK 502

Csiszolandó gyémánt...

EGYÉNI FELLÉPÉS

Miután januárban bejelentették a Victory márka megszűnését, a jövőben az Indian egyedül képviseli a motorkerékpár-részleget a Polaris-konszernen belül. Milyen változásokat jelent ez? Közvetlenül a Roadmaster Classicnál és a jövőben az amerikaiak modellpolitikájában?

FRISS NYOMOK A HOMOKBAN

A homokba vájt keréknyomokat lassan elmossa a dagály. Pedig a három scrambler alaposan nekilátott, hogy életörömük lenyomatát ott hagyják a laza talajon, a szárazföld és a tenger találkozásánál. Szabadstrand a BMW R nineT Scrambler, a Ducati Scrambler és az SWM Silver Vase 440 számára.

ÜBERNAKED avagy A felsőfok felsőfoka

A Yamaha nagyon komolyan beleállt a fejlesztésekbe. Az MT-10 alig kilenc hónap után megkapta az első frissítéseket, és nem azért, mert sürgős javítanivalót jeleztek a vásárlók. Ráadásul két új változat is bemutatkozott.

Leolvadt kilók

A Kawasaki nyugdíjba küldi az ER-6n-t, szerepét a Z650 veszi át. Úgy tűnik, némi könnyedséggel megfűszerezve továbbviszi a sikeres koncepciót.

Ízelítő - BMW R nineT Pure

(Divat)hullámlovaglásból ötös

Kawasaki ZX10RR

Versenypályán a legkihegyezettebb Ninja

Suzuki Gladius

Globális trendek ellen küzdeni elképesztően nehéz. A Suzuki ennek ellenére beleállt a feladatba és a Gladiusszal megpróbálta a lehetetlent, hogy az éppen stagnálásnak induló nakedeladásokat újra fellendítse.

Középkategóriás naked bike-ok

A szezon a nyakunkon van, az edző sorakozóra szólít. A Suzuki SV650 és a Yamaha MT-07 kevesebb mint 200 kilogrammos teletankolt tömeggel és az anabolikus szteroidokkal feltuningolt, 200 lóerős motorokkal ellentétben atletikus teljesítménnyel áll az erőpróba elé. Ott találkoznak az új, kihegyezett testtömegindexű Kawasaki Z650-nel.

Triumph Bonneville Bobber

Úgy tűnik, a Triumph nagyon beletrafált: még sosem kapott annyi előrendelést új modellre, mint most a Bobberre. A motor már gyári állapotában is tömény retrófeelinggel, nagy nyomatékkal és az utas nélküli motorozás élményével ajándékozza meg a felhasználókat, igény esetén azonban tovább csinosítható a megfelelő optikai csomagokkal és kiegészítőkkel.

Moto Guzzi MGX-21 és Harley-Davidson Street Glide

Nem tudni pontosan, szerette-e Freddy Mercury a motorkerékpárokat, az viszont biztos, hogy tökéletesen ráillik a cikkünkben szereplő két baggerre az a dal, amit a vastag csípőjű lányokról énekelt.

Korábbi cikkeink