Rovat

Tartalomjegyzék: 2018/09

A Motorrevü 2018/09 számának teljes tartalma megtekinthető a cikkben.

Menetpróba: MV Agusta Brutale 800 RR

Az újkori MV Agusta első modelljeként tért vissza a háromhengeres Brutale 800 RR. Euro4-esre alakítva, az alapstílust és specifikációt megtartva, de számos frissítéssel finomabbra csiszolva. Az eredmény látható, hallható és élvezhető.

Menetpróba: Kawasaki Z900RS

Nem lenne helyénvaló csupán fokozott látványértékű retró motorként tekinteni a Kawasaki Z900RS-re. Mivel szépséges külseje korszerű technikát takar, menetaktív naked bike-ként is kiválóan megállja a helyét.

Menetpróba: Indian Scout

Előre elterveztem mindent lépést. Behajtok a főbejárat elé, nem nézek se jobbra, se balra. Letámasztom a motort, leugrom róla és elszaladok mellőle jó messzire, jegyet venni. És csak onnan nézek vissza, az van-e, amire számítottam.

Összehasonlító teszt: 48 lóerős motorok

Vajon mivel jobb indítani: egy eleve 48 lóerős motorral, vagy egy nagyobb teljesítményűvel, ami mesterségesen vissza van fojtva? Lássuk, miben különbözik egymástól a cikkben szereplő hat motorkerékpár!

Technika: Versenymotor-építés, X. rész

Sikeresen túl vagyunk a 2017-es éven. A tél folyamán mindenki meghitt hangulatban feltöltődött és lelkiekben készült a folytatásra, tudván, a verseny után lesz már csak újra hasonlóra lehetőség.

Baleset-Megelőzés: Segítségnyújtási kötelezettség

Most pedig nézzünk néhány gyakorlati példát arra, mit is jelent az igazi segítségnyújtás.

Lazán és könnyedén - Honda CBR600F

A 100 LE-nél kisebb teljesítményű kétkerekűek között is van olyan, amelyik a menetdinamika és a vezetési élmény megnyirbálása nélkül szavatol laza és könnyed motorozást. A Honda CBR650F pontosan ilyen motorkerékpár.

Megjelent a Motorrevü legfrissebb 2018/08 száma!

Már kapható a legújabb 2018/08 lapszámunk!

Menetpróba: Indian Scout Bobber

Az Indian Scout családja kibővül, oldalán immár a Bobbert is megcsodálhatjuk. Műszakilag szinte ugyanolyan, megjelenésében visszafogottabb, színében a fekete dominál. Vajon ez elég egy új menetélményhez?

Másodvélemény: Honda GL1800 Gold Wing Tourer

Húsz évvel ezelőtt a mi kis biker társaságunk úgy tekintett a Gold Wingre, mint valami jópofa marhaságra, ami hasonlít ugyan a motorokhoz, de legalább annyira az autókhoz, és a kétajtós ruhás- és páncélszekrényekhez is.

A robogók története: Az Autofauteuil-től a Vespáig

Ha úgy gondolja, hogy minden robogók őse a Vespa volt, nagyon téved. Az első robogószerű kétkerekűek, majd fél évszázaddal megelőzték az olasz darazsat, és bizony évtizedeken át Amerikát nevezhette a világ robogó-nagyhatalomnak.

Menetpróba: Ducati Scrambler 1100

Aki az elmúlt két évben valamikor is betévedt egy Ducati-kereskedésbe és elbeszélgetett az eladókkal, az egyrészt lelkes áradozásokat hallgathatott végig a kis 400-as és 800-as Scramblerek sikereiről, ugyanakkor minden bizonnyal megfogalmazódott benne egy kérdés: az olaszok miért nem építenek egy nagyot is?

Menetpróba: Benelli Leoncino 500

Pontosan 66 évvel az első Leoncino (olaszul: oroszlánkölyök) után a Benelli ismét ezzel a névvel épít motort. Menetpróbánkból kiderül, hogy a kínai gyártású kéthengeres igazi vadállatként vagy kedves kiscicaként viselkedik.

Mitas-történelem avagy Suszterből milliárdos

A cipész maradjon a kaptafánál ‒ tartja a mondás. Valljuk be, kifejezetten szúk látókörű bölcsesség ez, alig különb valamivel az intézményesített kasztrendszernél, a haladás és fejlődés kerékkötője az ilyen gondolat. Szerencsére Tomaš Bat'a sem így gondolta.

Custom sarok: Rozsdaboglya by ERMI

A csendes kisvárosban élő fura motorépítő egy nap különös motorra bukkan a világhálón. Amikor megszerzi, még nem tudja, hogy rendkívüli események láncolatát indítja el. Az ócska vashalom furcsa álmok, hallucinációk során születik újjá. Arra, ami lesz belőle, senki nincs felkészülve. És feltűnik a félelmetes törpe...

Menetpróba Kawasaki Ninja 400

A Kawasaki átalakította a kezdő Ninja modellt. A kéthengeres lökettérfogata és teljesítménye megnőtt, az erőforrást immár térhálós csőváz veszi körül. Vajon megérte ez a sok ráfordítás?

Magyar túra: Kelet-Gerecse

Ha úgy tetszik, Sándor Móricz maga volt a XIX. századi Travis Pastrana. Vakmerő lovas mutatványaitól a hideg rázta környezetét Budapesttől Bécsig, de híre egészen Angliáig jutott. A Pilis és a Gerecse koszorúzta völgyben fekvő családi birtok.

Menetpróba: Triumph Tiger 800 XCX

Egy apuka már percek óta nézegette a Triumph Tigerünket, de olyan alapossággal, mintha ő maga lenne a nem létező, eszményi, megvesztegethetetlen vizsgabiztos, aki éppen valami turpisságon akarja kapni a tulajdonost. Azonban míg egy vizsgabiztos idővel csalódottan ráütné a pecsétet a forgalmira, az apuka tovább vizslatta a motort. Úgy látszott, egyre jobban kellene neki. Mondjuk, nem csodáljuk. A kérdésére, hogy pontosan milyen motort csodál, egy pillanatra nem tudtunk válaszolni, csak annyit, hogy Triumph Tiger XC izé, aztán beugrott, és büszkén kivágtuk, hogy XCX.

Korábbi cikkeink