Rovat

Elöl ül a masiniszta

Míg egy kerékpárversenyt pár ezren néztek, a motorvezetéses versenyek tízezreket vonzottak az 1900-as évek közepéig. A vezetők szürke eminenciások, a versenyzők ünnepelt hősök voltak.

VAN SAPKA, nincs Sapka

A hipster elhatározza, hogy café raceres lesz, elmegy és vesz egy motort. Belövi a választékot a tükörben, megfésüli a szakállát, bekrémezi vadonatúj tetoválását, felcsatolja övére a jó előre megvett Rubby sisakot és kinyitja az ajtót. A csaja utána szól: Sapkát vegyél.

Ha kicsi a világ

A világ egyik legnagyobb túramotorosa, Nick Sanders elárulja titkait és beavat bennünket, hogy miként motorozhatunk még annál is gyorsabban és messzebbre, mint ahogy azt valaha gondoltuk.

Balesetmegelőzés: Hogy lehetne az én hibám?

Aki keveset ül metrón vagy villamoson, az elképzelni sem tudja, milyen védtelenek az ott utazók, amikor valaki meggondolatlanul viselkedik körülöttük. Egy ilyen esetről szól az alábbi cikk.

Egy év múlva már három teljesen egyedi versenymotorjuk lesz!

A Kefo Motostudent egyetemi hallgatókból álló csapata az októberi megmérettetés után újabb kihívásokat tervez. Tímári Attila, a csapat vezetője számol be az elmúlt időszak történéseiről.

ELSZAKADVA...

...a hagyományos motorostalálkozók minden konvenciójától, az indiai Goában évente egyszer ünneplik meg a Ridermania fesztivált. A Royal Enfield márka rajongóinak világszerte legnagyobb összejövetele hatalmas buli.

Italian way - Olaszország, Szicília 2. rész

Az Etna lábainál elterülő kisváros és környéke büszkén feszíthetne a világ legszebb turistaparadicsomai között. Jelenlegi állapotain azonban még az északabbról érkező olaszok is meghökkennek. Szerintük ez a terület egész Szicíliával együtt annyira elvadult, hogy nem is tartozik a hazájukhoz.

Ébredés - BMW K100 RS power café

Általában ritkán adódik lehetőség egy motorépítő cég születését, első botladozó lépéseit figyelemmel kísérni, de a Motorrevü olvasóinak ezennel megadatik a lehetőség. Lépjenek be a képzeletbeli szülőszobába és legyenek részesei egy új élet első pillanatainak.

Gerecse túra - Pannonia MGTSZ

Szép számban gyűltek össze a Pannoniások és barátaik a Pannonia MGTSZ Gerecse túra találkozási pontján Biatorbágyon.

Motorépítés pixelekből

Nagy öröm számomra, hogy két év elteltével ismét lehetőséget kaptam arra, hogy munkáimat megmutathassam a Motorrevü hasábjain.

 


Sebességtúllépés

„Válasszuk meg bölcsen, hogy mikor legyünk ostobák!” (Nassim Nicholas Taleb)

Elektronikus Menetasszisztensek, 2. rész

Hogyan teheti a technológiai fejlődés biztonságosabbá, lazábbá és így élvezetesebbé a motorozást? Előző számunkban osztályoztuk a menetbiztonsági rendszereket, valamint bemutattuk a blokkolásgátlók működését és a különböző menetprogramok használatát. Ebben a részben további hét menetasszisztens, és a jövő fejlesztései kerülnek sorra.

ERMI Dakar GS

Ha január, akkor tereprali. A Dakar első évétől kezdve a kalandról, a kihívásról, a veszélykeresésről és az ember önnön korlátainak ledöntéséről szól. Sokféleképpen tiszteleghetünk hősei előtt. Például egy motorral is.

Közvetítői eljárás

„Kevés nagyszerűbb dolog van, mint jóvátenni azt, amit rosszul tettünk.” Egyesek szerint a másik embernek okozott bajt, fájdalmat, bánatot nem lehet jóvátenni. Mások úgy tartják, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz. Ha megvan hozzá a valódi szándék, akkor minden kompenzálható. Csak akarni kell. Lássuk, hogy megy ez a közúti balesetek bekövetkezése után!

Elektronikus Menetasszisztensek, 1. rész

Sok motoros ingadozik az egyszerű és klasszikus retró motorok és a korszerű high-tech gépek között.  De nem kérdés, hogy a bitek és byte-ok terjedése töretlen. Okosan használva őket biztonságosabbá, egyszerűbbé és lazábbá válik a motorozás. Mi a jelenlegi helyzet, és mit hoz a jövő?

Motorápoló szerek

Bár általában nem igaz az a mondás, hogy régen minden jobb volt, a motorkerékpárokhoz való tisztítószerek esetében mégis van benne valami. Legalábbis régen a dolognak azt a részét sokkal jobban elvégezték, amire hivatottak: a tisztítást. A legpedánsabb motorcsiszatolgatók biztosak ebben. Vajon manapság tényleg csak kímélő szerek léteznek? Igen is meg nem is.

Rozsdás Vespa

Mi visz rá valakit, hogy a vadonatúj motorját ne polírozza, szépítgesse, hanem lepusztítsa, használttá tegye? Nem tudom, de ez a munka emlékezetes marad számomra, mert egyszerűen imádtam!

Marusius, az épített motor

Ha nem tudná az ember, hogy pár éve készítették, minden további nélkül elhinné, hogy az ezerkilencszázas évek legelejéről származik, amikor a biciklik még alig különböztek a motorkerékpároktól

Korábbi cikkeink