Rovat

Baleset-megelőzés: Hogyan javítható a közlekedési morál?

„Magyarország laza ország, de vajon örüljünk-e ennek?" címmel jelent meg nemrég egy cikk az egyik hírportálon. Egy szociálpszichológiai kutatás eredményeit foglalta össze. A kutatásnak hatvanas évekbeli előzménye van. Pettri Pelto antropológus 1968-ban 21 tradicionális társadalmat hasonlított össze aszerint, hogy a szociális szabályok milyen fontos szerepet játszanak az adott nép életében.

Honda CB1000R+ Neo Sports Café Fotózása II.

A végeredmény a Motorrevü következő számában lesz látható!

Honda CB1000R+ Neo Sports Café Fotózása

Alaposan kihasználtuk a tegnapi ragyogó időt. Legújabb tartósteszt motorunkat a belvárosban fényképeztük.

Elhoztuk legújabb tartósteszt motorunkat!

Szinte vadi új, eddig csupán 250 kilométert futott ez a Honda CB1000R+ Neo Sports Café!

Túra: Indonézia 2. Ray-Bant a majomnak avagy Üdvösségünk érdekében

Egyszer eljön majd a nap, amikor felelnünk kell a kérdésre, mivel töltöttük ezt meg azt a napot, reggelt, estét, éjszakát. Ha szerencsénk lesz, nem a rendőrség teszi fel e kérdéseket, hanem a Teremtő, hívják őt bárhogyan. És akkor majd számot kell adnunk arról, hogyan bántunk a kapott kincsekkel, a ránk bízott lehetőségekkel.

Magazin: Kuwait Bike Show 2019

Kuvait, Kuvait... te csodás. Ezzel a gondolattal indultam el itthonról a mesés kelet felé, hogy ottani barátaim, a Desert Saints MC meghívásának eleget tegyek, és velük együtt látogassam meg hazájuk egyetlen motoros rendezvényét, a Kuwait Bike Show-t.

Technika: KEFO MotoStudent – versenymotor-építés

Az elmúlt hosszú hónapokban rengeteget ültünk gép előtt, ami kezdett egyenlő lenni a depresszióval. Szerencsénkre, hogy már nem vagyunk induló csapat, van egy versenymotorunk, csak versenyt kellett hozzá találni.

Akksi kímélő indítási trükk

Ezzel az apró trükkel megelőzheted akár az akkumulátorod lemerítését.

Magyar Túra: Pilis

A magyar motoros túrázók számára Dobogókő annyira evidens, mint a négyütem. A Budakalász‒Dobogókő közti 1111-es számú szent út olyan komoly motoros forgalommal dicsekedhet, hogy még figyelmeztető táblákkal is végigrakták, miszerint autósok és motorosok figyeljenek egymásra.

Ez a Suzuki DR-Z 400 többször megjárta Afrikát!

Ez a motor többször is megtette a Budapest-Bamako távot. Lássuk, hogy milyen átalakításokat kellett ehhez véghezvinni!

Baleset-megelőzés: A preventív vezető

Amikor az ember még egészen kicsi, nem tud különbséget tenni a látás és a láthatóság között. Ez az az időszak, amikor a gyerekek úgy bújócskáznak, hogy eltakarják az arcukat, és meg vannak győződve róla, hogy ha ők nem látják a másikat, őket sem láthatja senki. Aztán ahogy múlik az idő, megtanuljuk, hogy a kettő nem ugyanaz. A közlekedés azonban olyan terep, ahol a látni és látszani egymással összefügghet. Mégis sokan elfelejtik ezt. Erről szól az alábbi ügy.

Magazin: Oldtimer Show 2018

A veterán, nosztalgia és klasszikus járművek rajongóinak igazi örömünnep volt április második hétvégéje. Budapesten, a Vasúttörténeti Parkban rendezték a közép- és kelet-európai régió legnagyobb oldtimer kiállítását minden eddiginél nagyobb nemzetközi részvétellel.

Bosszantó hiba: Lassú defekt

Ne rohanj azonnal a gumishoz, ellenőrizd saját magad!

Téli motoros praktikák

Télen is lehet motorral közlekedni! Összegyűjtöttünk pár saját praktikát és tapasztalatot. Nektek milyen öltözék vált be a legjobban télen?

Futóműfejlesztés a BMW-nél

Az egész azzal kezdődött, hogy kérdezősködni kezdtünk az R 1200 R futóművéről. Amikor a kérdések már túlságosan tolakodóak lettek, a BMW meghívta a szerzőt a futóművek fejlesztéséért felelős részleghez. Az első lecke, amit ott megtanult: a szimuláció egy nagyon fontos és komoly dolog.

EICMA – Milánó, 2. rész

Milánói beszámolónk második felére maradtak az igazi egzotikumok, a kisebb vagy éppen hazánkban kevésbé ismert gyártók újdonságai.

Téli tennivalók a motoron

Tegnap még a napon sütkéreztünk, aztán egy csapásra beköszöntött az ősz. Eltelt a november is, ami sok motoros számára a szezon végét jelenti. Sokan akár a rendszámot is lejelentik, elrakják a motort, robogót télire, tán még altatódalt is énekelnek neki. Bár a lelkének biztos ez is jót tesz, azért mutatunk valami hasznosabbat.

Szénlapgyártás dióhéjban 2. rész

Az elősző rész tartalma alapján már mindent sikerült beszerezni azoknak, akik izgatottan várják a folytatást, most pedig itt van a hozzá szükséges recept.

Baleset-megelőzés: A szemtanú kötelessége, 2. rész

Kinek higgyünk? "A jó memória csodálatos képesség, mert így a múlt mindig a jelenünk része."

A Motorrevü tippjei téli motorozáshoz

Összegyűjtöttünk pár saját praktikát és tapasztalatot, ami a téli motorozáshoz jól jöhet. A legfontosabb: vigyázz magadra és a közlekedés többi résztvevőjére!

Korábbi cikkeink