Rovat

Himalaya riport II. rész

Reggel ágyba kaptuk a gyömbéres mézes teát, feltörtük a jeget a vizesvödrök tetején, megmostuk az arcunkat, az érdekesség kedvéért szippantottunk egyet a kísérőautóban lévő palackos oxigénből és nekivágtunk talán az egyik leglátványosabb napnak, bár ezt nehéz eldönteni.

Különleges Járművek Osztálya - MV Agusta RVS#1

Jó néhány éve egy Givi-gyárlátogatáson bekukkanthattunk a dizájnrészleg munkájába is. A tervezők irodájának közepén egy F4-es állt. Ahogy a minket körbevezető alkalmazottól megtudtuk - ez kell az ihlethez. Az MV Agustának komoly tapasztalatai vannak a Föld legszebb motorjainak létrehozásában. És ebbéli ambícióik továbbra is töretlenek.

Baleset-megelőzés: Feszültségforrás a kereszteződésben

A budapesti közlekedésben szinte sztenderdnek számítanak bizonyos feszültségforrások. Naponta látjuk őket kialakulni, azt is tudjuk, hogy mi az oka ezeknek, és hogy mi kellene a változáshoz, mégsem történik semmi. Pedig ezek nélkül a feszültségek nélkül egy fokkal nyugodtabban érnénk reggel a munkahelyünkre, és egyikünk sem érezné azt, hogy már a nap kezdetén el van rontva minden...

Tartalomjegyzék: Motorrevü 2017/12

Teljes tartalomjegyzék és átlapozós videó a cikkben.

Narancs korong

A világ legnagyobbjai közé tartozott, itthon mégsem hallunk túl sokat róla. Nevéhez híres versenyszponzorációk fűződnek, árul kenőanyagot, autó- és motorkozmetikai cikkeket. Ismerjék meg a Gulf történetét.

A kulisszák mögött

A megszokott sporttudósítások helyett ezúttal egy személyes benyomásokon alapuló élménybeszámolót olvashatnak. És hogy érdekesebb legyen a dolog, nem újságíró, hanem fotós tollából.

Megjelent a novemberi Motorrevü!

Négy új Harley-Davidson, Adventure, Sport-túra, Középkategóriás nakedekkel folytatódó Alpen Master és még számos érdekesség. Teljes tartalomjegyzék a cikkben.

Himalaya riport I. rész

A világ legmagasabb hágóin keresztülmotorozni próbára teszi még a legelrettenthetetlenebb utazókat is, de ezek azok az élmények, melyekből az élethosszig tartó emlékek születnek. A Himalája elnevezés a szanszkrit hima (hó) és alaja (otthon, haza) szavakból áll, ami annyit jelent: „a hó otthona", „a hó hazája". Helyes kiejtése - az elterjedt, ám helytelen Himalája helyett - Himálaja.

Balesetmegelőzés: Észlelések és válaszreakciók

Az „Amélie csodálatos élete" c. filmben van egy jelenet, amelyben a főhősnő egy vak embert karon fogva szavakba önti azt, amit a férfi nem láthat: az utca sokszínűségét, az emberek és a tárgyak sokféleségét. Elmeséli neki a színek, formák, történések kavalkádját, miközben a film nézői elmélázhatnak azon, hogy vajon az egészséges többség mennyivel érzékel többet az Amélie által kommentáltakból, mint a vak férfi.

Versenymotor-tervezés dióhéjban, 2. rész

Az előző részt olvasva (Motorrevü 2017/5-ös szám) el tudják képzelni, hogyan érezzük magunkat a tervezés újrakezdésénél. Ekkor megközelítőleg 14 hónapra voltunk az indulástól, így kénytelenek voltunk gatyába rázni magunkat ahhoz, hogy időben elkészüljünk a 2016-os Motostudentre.

Megjelent az októberi Motorrevü!

Alpenmasters, BMW poszter, változatos tesztek és rengeteg érdekesség.

Még egy ötös

Nick Sanders tippjei hardcore túrázóknak, 2. rész

A Steampunk

Alapfogalmak: a motorvezetéses kerékpárversenyeket ‒ tetszik, vagy nem tetszik a motorosoknak ‒ elsősorban kerékpárversenyként tartották és tartják számon. A korabeli plakátokon nagybetűkkel a kerékpáros, kisbetűkkel a vezető nevét tüntették fel.

Versenymotor-tervezés dióhéjban, 1. rész

Három részes cikksorozaton keresztül ismerhetjük meg a Kefo Motostudent csapat útját a nevezéstől a gyártásig. Tímári Attila beszámolója alapján.

Baleset-megelőzés: Tájékoztatást adó közúti jelzőtáblák

A tájékoztatást adó közúti jelzőtáblák csoportja négyzet vagy téglalap alakú, többsége kék színű alapon fehér jelzést mutat. Maga az elnevezés némileg megtévesztő, miután úgy hangzik, mintha ezek a jelzések pusztán információt közvetítenének, holott sokuk az elvárható magatartást is meghatározza, vagyis kötelezettséget is közvetít.

Aki mer, az nyer!

Az új motorkerékpárokéhoz képest a használtak piaca egészséges ütemben fejlődik. A kínálat egyre tetemesebb és mind több modellből látunk megvételre érdemes darabokat. A behozatali számokat elemző korábbi cikkünk folytatásaként most magához a vásárláshoz adunk tanácsokat.

Nem pörgetve, lapozva!

Íme, így fest a Motorrevü 2017/09-es száma belülről.

Classic TT 2017 - Vissza a jövőbe!

A bili sisak és a korosodó motorok sem akadály, TT-n csak teligázon.

A király erdejében

Az Északi-középhegység egyik legemblematikusabb tagja a Börzsöny. A különleges kisugárzású hegységet nem szelik át keresztül-kasul közutak, hiszen belsejében nincsenek települések. Körülötte azonban annál több felfedezésre váró falvacska fekszik, amelyekből itt-ott azért bemerészkedhetünk a titkos rengetegbe.

Elöl ül a masiniszta

Míg egy kerékpárversenyt pár ezren néztek, a motorvezetéses versenyek tízezreket vonzottak az 1900-as évek közepéig. A vezetők szürke eminenciások, a versenyzők ünnepelt hősök voltak.

Korábbi cikkeink