Rovat

Veteránok Ráckevén

Fontos nekik a hobbijuk, a történelmük és a városuk. És azt is fontosnak tartják, hogy a múlt értékei fennmaradjanak.

Menetpróba Suzuki GSX-R125 ABS

Még sohasem okozott ennyire maradandó élményt 125-ös motor.

Tartalomjegyzék: 2018/3

A Motorrevü márciusi számának teljes tartalma megtekinthető a cikkben.

Baleset-megelőzés: Gondolkodj előre!

Szeretem a jó közlekedésbiztonsági filmeket. Például azokat, amelyeket az angol kormányzat készíttet. A „Think!" című kampány egyik gyöngyszeme az egyik kedvencem. Ebben nem folyik vér, nem törik csont, csak valaki békésen motorozgat egy kört, de a film mégis utal minden veszélyforrásra, ami egy kétkerekű vezetőjét csak fenyegetheti az utakon. Meg arra, hogy a figyelem sohasem lankadhat, mert bármelyik békés másodpercet követhet egy kiszámíthatatlan.

A tapasztalatok éve - KEFO versenymotor tervezés, 4. rész

Csapatunkat alapvetően a Motostudent nemzetközi verseny miatt hoztuk létre, amit viszont csak minden páros évben rendeznek meg. Az idei év egyfajta holt időszaknak mondható ebből a szempontból.

A kétarcú ország - Túra: Dél-Afrika, 1. rész

Egy kedves ismerősöm e szavakkal bocsátott utamra: csodálatos hely, de este nyolc után ne menj ki az utcára.

Smith Company - Honda Shadow bobber

Egy látványos átépítéshez nem mindig kell szanaszét vagdosni egy motort. A finom megoldások, egy kis játék a színekkel és formákkal csodát tesz.

Tartalomjegyzék: 2018/2

A Motorrevü februári számának teljes tartalma megtekinthető a cikkben.

Baleset-megelőzés: Motorozók és nem motorozók

Engedjék meg nekem, hogy legújabb cikkemet látszólag kissé távolról indítsam! Már többször idéztem Önöknek Elliot Aronsontól, a világ egyik legismertebb szociálpszichológusától.

Az MZ-s naplójából - Pakisztán 1. rész

Korábbi motoros túráim során Európa északi peremvidékeit látogattam meg, de úgy gondoltam, hogy az eddigi tapasztalatok birtokában már megpróbálkozhatok egy másik kontinens meglátogatásával. Ázsia felé kezdtem nézelődni.

Versenyzőkeltető

Olyan ez, mint a több idősíkkal játszó Guy Richie-filmek. A Motorrevü 2017/7-es számában a superbike-vb imolai versenyhétvégéjén szerzett tapasztalataimról számoltam be, amikor betekintést nyerhettem a Gulf Oil által szponzorált versenycsapatok, az Aprilia Milwaukee és a BMW Altea kulisszái mögé, az SBK-versenyhétvégék világába is. A mostani írás viszont az előző nap élményeiről, a noalei Aprilia-gyár versenyrészlegénél tett látogatásról szól.

Versenymotor-tervezés dióhéjban, 3. rész

Úgy érzem, most már minden adott ahhoz, hogy ténylegesen is elkezdjük a tervezés látványos részét. A korábbi részekben lefektettük a legfőbb alapokat, valamint a kezünkben van egy követelményrendszer nevű mankó, amivel könnyen megtalálhatjuk a helyes irányt.

2 KERÉK, 4 NAP, 5 ÁLLAM

Néha akkor történnek meg dolgok, amikor a legkevésbé számítunk rájuk. Így találtam magam elég váratlanul, életemben először Amerikában.

Nuda 749 - Moto Jungle Ducati 749

A divat éppen attól divat, hogy sokaknak tetszik, tömegesen követik. Ugyanakkor üdítő dolog olyan formákkal találkozni, amelyek nem jönnek minden sarkon szembe.

Tartalomjegyzék: Motorrevü 2018/1

A teljes tartalomjegyzék a cikkben megtekinthető.

FÉRFIDOLGOK - 60 év Harley‒Davidson Sportster

Mindenki számára világos, hogy a reklámokban miért szerepelnek gyakran nők. Az, hogy pont a Harley‒Davidson miért alkalmazta az itt látható hölgyet a Sportster sorozat indulásánál, az 50-es évek korszellemében keresendő. A sportos V2-es vonal története 1957-ben kezdődött.

Himalaya riport II. rész

Reggel ágyba kaptuk a gyömbéres mézes teát, feltörtük a jeget a vizesvödrök tetején, megmostuk az arcunkat, az érdekesség kedvéért szippantottunk egyet a kísérőautóban lévő palackos oxigénből és nekivágtunk talán az egyik leglátványosabb napnak, bár ezt nehéz eldönteni.

Különleges Járművek Osztálya - MV Agusta RVS#1

Jó néhány éve egy Givi-gyárlátogatáson bekukkanthattunk a dizájnrészleg munkájába is. A tervezők irodájának közepén egy F4-es állt. Ahogy a minket körbevezető alkalmazottól megtudtuk - ez kell az ihlethez. Az MV Agustának komoly tapasztalatai vannak a Föld legszebb motorjainak létrehozásában. És ebbéli ambícióik továbbra is töretlenek.

Baleset-megelőzés: Feszültségforrás a kereszteződésben

A budapesti közlekedésben szinte sztenderdnek számítanak bizonyos feszültségforrások. Naponta látjuk őket kialakulni, azt is tudjuk, hogy mi az oka ezeknek, és hogy mi kellene a változáshoz, mégsem történik semmi. Pedig ezek nélkül a feszültségek nélkül egy fokkal nyugodtabban érnénk reggel a munkahelyünkre, és egyikünk sem érezné azt, hogy már a nap kezdetén el van rontva minden...

Tartalomjegyzék: Motorrevü 2017/12

Teljes tartalomjegyzék és átlapozós videó a cikkben.

Korábbi cikkeink