Rovat

AtNo Forge Klubműhely

Pár éve írtunk egy itthon akkoriban kialakulófélben lévő motoros kultúráról, café racer és scrambler rajongókról. Akik az újszülöttek elragadó naivitásával fedezik fel újra a motorozás, az együtt gurulás, a sátorozás, a szabadban alvás élményét, és... kapaszkodjanak meg, elkezdik átalakítani/átalakíttatni motorjaikat az éppen divatos irányzatnak megfelelően.

Baleset-megelőzés: A szemtanú kötelessége

„Az igazság (...) gyakran megviseli a szemtanúkat."
Ki a hibás egy balesetben? Nem a járókelők dolga eldönteni. Az eset szemtanúinak azonban nem csak a segítségnyújtásban kötelességük részt venni.

Megjelent a Motorrevü legfrissebb 2018/10 száma!

Már kapható a legújabb 2018/10 lapszámunk!

Menetpróba 2019-es GasGas Endurómodellek

Több mint két évtizeddel az után, hogy Paul Edmonson első enduró-világbajnoki címével 1994-ben történelmet írt, a Gas Gas bemutatta 2019-re megújított, kétütemű EC és XC családját.

Összehasonlító teszt: túracirkálók

Két nap távol az irodától: életre kelteni a nagy V2-es motort, kizárni a stresszt, rendesen leereszteni. Az alábbi cikkben szereplő országúti cirkálók hátán ki-ki maga rendezheti saját roadmovie-ját. Irány a legnyugatabb nyugat!

Szárnyalás és zuhanás - Új motor eladás 2017.

Melyik a legnépszerűbb kategória hazánkban? Melyik márka mellett teszik le voksukat a magyar motorosok? És melyik volt 2017 legkedveltebb modellje?

Technika Versenymotor-építés, 10. rész

Ebben a cikkben egy rövidke ismertetőt tartok a karos koordinálta mérőről, amivel megmértük a belső égésű KTM-blokkunk legfontosabb méreteit.

Túra: Pakisztán, 3. rész

Egyszer csak hatalmas dörej rázta meg a hajót, majdnem leestem az ágyról. Megszólalt a vészjelzés. Gyorsan megtömtem a zsebem keksszel, magamra kaptam a hosszú nadrágot és a pulóvert, mert ha el kell hagyni a hajót, ki tudja, mikor találnak meg minket a tenger közepén.

Interjú: Kovács Nikolett

Aki figyelte a hazai gyorsasági motorsport eseményeit az elmúlt két évtizedben, biztosan felfigyelt rá. Egy nő, aki a férfiak kemény csatáiban is képes eredményeket hozni, egy versenyző. De milyen, amikor nem bukót visel? Hogy nőtt fel, mik a tervei, mit csinál a motorozáson kívül?

Crossoverek összehasonlító tesztje

Miközben több, mint ötvenezer ember élvezi a legek rockfesztiválját, és találkát adnak egymásnak a Nordschleifén a világ minden tájáról érkezett benzinjunkie-k, mi kétkerekű barangolásra indulunk az Eifelben. Különböző motorkoncepciók jegyében fogant funbike-okkal, amelyek kiválóan alkalmasak túrázásra is. Ne is halogassuk tovább az indulást, legfőbb ideje, hogy csillapítsuk kilométer- és kalandszomjunkat!

Baleset-megelőzés A figyelemelterelés veszélyei

Tudják Önök, mi az a koktélparti jelenség? A koktélparti jelenség azt a képességünket foglalja magába, hogyan vagyunk képesek egyes hangokat elkülöníteni egyéb zavaró tényezők közül. Ez a képesség tehát lehetővé teszi számunkra azt, hogy zajos környezetben is sikeresen kommunikálhassunk.

Menetpróba: Triumph Bobber Black

A Triumph Bonneville Bobber kelendő motorkerékpár: az angol motorok közül ez a modell cserélt gazdát a legtöbbször 2017-ben. A most bemutatott éjfekete, műszakilag részben megújított Bobber Black küldetése, hogy megszilárdítsa ezt az első helyet.

A Mitas Magyarországon

Mitas történelem 2. rész

Tartalomjegyzék: 2018/09

A Motorrevü 2018/09 számának teljes tartalma megtekinthető a cikkben.

Menetpróba: MV Agusta Brutale 800 RR

Az újkori MV Agusta első modelljeként tért vissza a háromhengeres Brutale 800 RR. Euro4-esre alakítva, az alapstílust és specifikációt megtartva, de számos frissítéssel finomabbra csiszolva. Az eredmény látható, hallható és élvezhető.

Menetpróba: Kawasaki Z900RS

Nem lenne helyénvaló csupán fokozott látványértékű retró motorként tekinteni a Kawasaki Z900RS-re. Mivel szépséges külseje korszerű technikát takar, menetaktív naked bike-ként is kiválóan megállja a helyét.

Menetpróba: Indian Scout

Előre elterveztem mindent lépést. Behajtok a főbejárat elé, nem nézek se jobbra, se balra. Letámasztom a motort, leugrom róla és elszaladok mellőle jó messzire, jegyet venni. És csak onnan nézek vissza, az van-e, amire számítottam.

Összehasonlító teszt: 48 lóerős motorok

Vajon mivel jobb indítani: egy eleve 48 lóerős motorral, vagy egy nagyobb teljesítményűvel, ami mesterségesen vissza van fojtva? Lássuk, miben különbözik egymástól a cikkben szereplő hat motorkerékpár!

Technika: Versenymotor-építés, X. rész

Sikeresen túl vagyunk a 2017-es éven. A tél folyamán mindenki meghitt hangulatban feltöltődött és lelkiekben készült a folytatásra, tudván, a verseny után lesz már csak újra hasonlóra lehetőség.

Baleset-Megelőzés: Segítségnyújtási kötelezettség

Most pedig nézzünk néhány gyakorlati példát arra, mit is jelent az igazi segítségnyújtás.

Korábbi cikkeink