Rovat

Flat track Magyarországon, beszélgetés Szilvási Péterrel és Miklósy Tamással

A Harley, a Levis's, a Coca-Cola és az Apple után ismét itt egy újabb világhódító Amerikából, a flat track. Odaát száz éve nyomják, mi most kóstolgatjuk. Hamar rá lehet érezni az ízére.

Veterán Honda gyűjtemény 1. rész

Veterán motor gyűjtemény bemutatása és kulisszatitkok a szakszerű tárolásról.

Egy kis Flat Track történelem

Egy short track verseny olyan, mintha ökölpárbajt vívnál valakivel egy telefonfülkében. Nos, ami azt illeti, a fél és egymérföldes flat track sem sokkal különb...

Baleset-megelőzés: A közlekedés alapja a konformitás

„Valaki hirtelen futni kezdett. Lehetséges, hogy egyszerűen csak hirtelen eszébe jutott: randevúja lett volna a feleségével, és már szörnyen elkésett. Akárhogy is volt, kelet felé szaladt, végig a Broad Streeten (talán a Maramor étterem felé, amely férjek és feleségek kedvenc találkozási helye volt). Valaki más is futni kezdett, talán egy jókedvű rikkancs. Egy tekintélyes úriember sietősre fogta a lépteit."

Magyar túra: Kelet-Gerecse

Ha úgy tetszik, Sándor Móricz maga volt a XIX. századi Travis Pastrana. Vakmerő lovas mutatványaitól a hideg rázta környezetét Budapesttől Bécsig, de híre egészen Angliáig jutott. A Pilis és a Gerecse koszorúzta völgyben fekvő családi birtok.

Baleset-megelőzés: Hogyan javítható a közlekedési morál?

„Magyarország laza ország, de vajon örüljünk-e ennek?" címmel jelent meg nemrég egy cikk az egyik hírportálon. Egy szociálpszichológiai kutatás eredményeit foglalta össze. A kutatásnak hatvanas évekbeli előzménye van. Pettri Pelto antropológus 1968-ban 21 tradicionális társadalmat hasonlított össze aszerint, hogy a szociális szabályok milyen fontos szerepet játszanak az adott nép életében.

Honda CB1000R+ Neo Sports Café Fotózása II.

A végeredmény a Motorrevü következő számában lesz látható!

Honda CB1000R+ Neo Sports Café Fotózása

Alaposan kihasználtuk a tegnapi ragyogó időt. Legújabb tartósteszt motorunkat a belvárosban fényképeztük.

Elhoztuk legújabb tartósteszt motorunkat!

Szinte vadi új, eddig csupán 250 kilométert futott ez a Honda CB1000R+ Neo Sports Café!

Túra: Indonézia 2. Ray-Bant a majomnak avagy Üdvösségünk érdekében

Egyszer eljön majd a nap, amikor felelnünk kell a kérdésre, mivel töltöttük ezt meg azt a napot, reggelt, estét, éjszakát. Ha szerencsénk lesz, nem a rendőrség teszi fel e kérdéseket, hanem a Teremtő, hívják őt bárhogyan. És akkor majd számot kell adnunk arról, hogyan bántunk a kapott kincsekkel, a ránk bízott lehetőségekkel.

Magazin: Kuwait Bike Show 2019

Kuvait, Kuvait... te csodás. Ezzel a gondolattal indultam el itthonról a mesés kelet felé, hogy ottani barátaim, a Desert Saints MC meghívásának eleget tegyek, és velük együtt látogassam meg hazájuk egyetlen motoros rendezvényét, a Kuwait Bike Show-t.

Technika: KEFO MotoStudent – versenymotor-építés

Az elmúlt hosszú hónapokban rengeteget ültünk gép előtt, ami kezdett egyenlő lenni a depresszióval. Szerencsénkre, hogy már nem vagyunk induló csapat, van egy versenymotorunk, csak versenyt kellett hozzá találni.

Akksi kímélő indítási trükk

Ezzel az apró trükkel megelőzheted akár az akkumulátorod lemerítését.

Magyar Túra: Pilis

A magyar motoros túrázók számára Dobogókő annyira evidens, mint a négyütem. A Budakalász‒Dobogókő közti 1111-es számú szent út olyan komoly motoros forgalommal dicsekedhet, hogy még figyelmeztető táblákkal is végigrakták, miszerint autósok és motorosok figyeljenek egymásra.

Ez a Suzuki DR-Z 400 többször megjárta Afrikát!

Ez a motor többször is megtette a Budapest-Bamako távot. Lássuk, hogy milyen átalakításokat kellett ehhez véghezvinni!

Baleset-megelőzés: A preventív vezető

Amikor az ember még egészen kicsi, nem tud különbséget tenni a látás és a láthatóság között. Ez az az időszak, amikor a gyerekek úgy bújócskáznak, hogy eltakarják az arcukat, és meg vannak győződve róla, hogy ha ők nem látják a másikat, őket sem láthatja senki. Aztán ahogy múlik az idő, megtanuljuk, hogy a kettő nem ugyanaz. A közlekedés azonban olyan terep, ahol a látni és látszani egymással összefügghet. Mégis sokan elfelejtik ezt. Erről szól az alábbi ügy.

Magazin: Oldtimer Show 2018

A veterán, nosztalgia és klasszikus járművek rajongóinak igazi örömünnep volt április második hétvégéje. Budapesten, a Vasúttörténeti Parkban rendezték a közép- és kelet-európai régió legnagyobb oldtimer kiállítását minden eddiginél nagyobb nemzetközi részvétellel.

Bosszantó hiba: Lassú defekt

Ne rohanj azonnal a gumishoz, ellenőrizd saját magad!

Téli motoros praktikák

Télen is lehet motorral közlekedni! Összegyűjtöttünk pár saját praktikát és tapasztalatot. Nektek milyen öltözék vált be a legjobban télen?

Futóműfejlesztés a BMW-nél

Az egész azzal kezdődött, hogy kérdezősködni kezdtünk az R 1200 R futóművéről. Amikor a kérdések már túlságosan tolakodóak lettek, a BMW meghívta a szerzőt a futóművek fejlesztéséért felelős részleghez. Az első lecke, amit ott megtanult: a szimuláció egy nagyon fontos és komoly dolog.

Korábbi cikkeink