Rovat

Versenymotor-tervezés dióhéjban, 2. rész

Az előző részt olvasva (Motorrevü 2017/5-ös szám) el tudják képzelni, hogyan érezzük magunkat a tervezés újrakezdésénél. Ekkor megközelítőleg 14 hónapra voltunk az indulástól, így kénytelenek voltunk gatyába rázni magunkat ahhoz, hogy időben elkészüljünk a 2016-os Motostudentre.

Megjelent az októberi Motorrevü!

Alpenmasters, BMW poszter, változatos tesztek és rengeteg érdekesség.

Még egy ötös

Nick Sanders tippjei hardcore túrázóknak, 2. rész

A Steampunk

Alapfogalmak: a motorvezetéses kerékpárversenyeket ‒ tetszik, vagy nem tetszik a motorosoknak ‒ elsősorban kerékpárversenyként tartották és tartják számon. A korabeli plakátokon nagybetűkkel a kerékpáros, kisbetűkkel a vezető nevét tüntették fel.

Versenymotor-tervezés dióhéjban, 1. rész

Három részes cikksorozaton keresztül ismerhetjük meg a Kefo Motostudent csapat útját a nevezéstől a gyártásig. Tímári Attila beszámolója alapján.

Baleset-megelőzés: Tájékoztatást adó közúti jelzőtáblák

A tájékoztatást adó közúti jelzőtáblák csoportja négyzet vagy téglalap alakú, többsége kék színű alapon fehér jelzést mutat. Maga az elnevezés némileg megtévesztő, miután úgy hangzik, mintha ezek a jelzések pusztán információt közvetítenének, holott sokuk az elvárható magatartást is meghatározza, vagyis kötelezettséget is közvetít.

Aki mer, az nyer!

Az új motorkerékpárokéhoz képest a használtak piaca egészséges ütemben fejlődik. A kínálat egyre tetemesebb és mind több modellből látunk megvételre érdemes darabokat. A behozatali számokat elemző korábbi cikkünk folytatásaként most magához a vásárláshoz adunk tanácsokat.

Nem pörgetve, lapozva!

Íme, így fest a Motorrevü 2017/09-es száma belülről.

Classic TT 2017 - Vissza a jövőbe!

A bili sisak és a korosodó motorok sem akadály, TT-n csak teligázon.

A király erdejében

Az Északi-középhegység egyik legemblematikusabb tagja a Börzsöny. A különleges kisugárzású hegységet nem szelik át keresztül-kasul közutak, hiszen belsejében nincsenek települések. Körülötte azonban annál több felfedezésre váró falvacska fekszik, amelyekből itt-ott azért bemerészkedhetünk a titkos rengetegbe.

Elöl ül a masiniszta

Míg egy kerékpárversenyt pár ezren néztek, a motorvezetéses versenyek tízezreket vonzottak az 1900-as évek közepéig. A vezetők szürke eminenciások, a versenyzők ünnepelt hősök voltak.

VAN SAPKA, nincs Sapka

A hipster elhatározza, hogy café raceres lesz, elmegy és vesz egy motort. Belövi a választékot a tükörben, megfésüli a szakállát, bekrémezi vadonatúj tetoválását, felcsatolja övére a jó előre megvett Rubby sisakot és kinyitja az ajtót. A csaja utána szól: Sapkát vegyél.

Ha kicsi a világ

A világ egyik legnagyobb túramotorosa, Nick Sanders elárulja titkait és beavat bennünket, hogy miként motorozhatunk még annál is gyorsabban és messzebbre, mint ahogy azt valaha gondoltuk.

Balesetmegelőzés: Hogy lehetne az én hibám?

Aki keveset ül metrón vagy villamoson, az elképzelni sem tudja, milyen védtelenek az ott utazók, amikor valaki meggondolatlanul viselkedik körülöttük. Egy ilyen esetről szól az alábbi cikk.

Egy év múlva már három teljesen egyedi versenymotorjuk lesz!

A Kefo Motostudent egyetemi hallgatókból álló csapata az októberi megmérettetés után újabb kihívásokat tervez. Tímári Attila, a csapat vezetője számol be az elmúlt időszak történéseiről.

ELSZAKADVA...

...a hagyományos motorostalálkozók minden konvenciójától, az indiai Goában évente egyszer ünneplik meg a Ridermania fesztivált. A Royal Enfield márka rajongóinak világszerte legnagyobb összejövetele hatalmas buli.

Italian way - Olaszország, Szicília 2. rész

Az Etna lábainál elterülő kisváros és környéke büszkén feszíthetne a világ legszebb turistaparadicsomai között. Jelenlegi állapotain azonban még az északabbról érkező olaszok is meghökkennek. Szerintük ez a terület egész Szicíliával együtt annyira elvadult, hogy nem is tartozik a hazájukhoz.

Ébredés - BMW K100 RS power café

Általában ritkán adódik lehetőség egy motorépítő cég születését, első botladozó lépéseit figyelemmel kísérni, de a Motorrevü olvasóinak ezennel megadatik a lehetőség. Lépjenek be a képzeletbeli szülőszobába és legyenek részesei egy új élet első pillanatainak.

Gerecse túra - Pannonia MGTSZ

Szép számban gyűltek össze a Pannoniások és barátaik a Pannonia MGTSZ Gerecse túra találkozási pontján Biatorbágyon.

Motorépítés pixelekből

Nagy öröm számomra, hogy két év elteltével ismét lehetőséget kaptam arra, hogy munkáimat megmutathassam a Motorrevü hasábjain.

 


Korábbi cikkeink