hirdetés
2008-04-13 14:36:42 , Írta: Hírszerkesztő
Bookmark and Share

A Repsol Honda Team és a Michelin 2008-ban is együttműködnek Honda Racing Corporation (HRC) a tegnapi napon örömmel jelentette be, hogy a Repsol Honda Team és a Michelin közti rendkívül sikeres partnerkapcsolat a MotoGP következő évadjában is folytatódik.

hirdetés
Dani Pedrosa

A Michelin és a Honda közti együttműködés 1982-től datálódik a motorversenyzés csúcsát jelentő rendezvénysorozatban, s ez idő alatt a közös munka eredménye 14 világbajnoki kupa és 193 futamgyőzelem volt.
E hosszútávú együttműködés során az első futamgyőzelmet Freddie Spencer szerezte meg az 1982-es Belga Nagydíjon, legutóbb pedig Dani Pedrosa aratott hatalmas győzelmet a Valencia Nagydíjon. A küzdelmes 2007-es idény után mind a Honda, mind pedig a Michelin úgy véli, hogy a megújított szerződés további sikereket alapozhat meg.
Masumi Hamane, a HRC elnöke:

"A Honda meggyőződése szerint a Moto GP a legkomolyabb sorozat; olyan verseny, ahol páratlan együttműködés valósul meg a technológia és az ember közt. Hisszük, hogy közösen tisztelnünk kell egymást a csúcskategóriában, hogy megőrizzük méltóságunkat, és sikereket érjünk el. Ebben az évben a Repsol Honda Team és a Michelin alulmaradt a küzdelemben, így most igyekeznünk kell, hogy visszatérjünk a győztesek közé, mert ott a helyünk. Hisszük, hogy jövőre sikerülni fog. Elszántuk magunkat arra, hogy minden erőnket és tudásunkat felhasználjuk a harcban, hogy visszaszerezzük bajnoki címünket."
Frederic Henry-Biabaud, a Michelin Group Motorsport Division igazgatója:

"A Michelin büszke arra, hogy e rendkívül sikeres partnerkapcsolat folytatódik a Repsol Hondával, akikkel 1995 óta már nyolc világbajnokságot nyertünk meg. Mindent megteszünk azért, hogy rendkívül szoros együttműködéssel, elmélyült munkával hozzájáruljunk a győzelemhez 2008-ban."
Nicky Hayden:

"Igazán örülök annak, hogy jövőre is a Michelinnel dolgozunk együtt. Tavaly kulcsszerepet játszottak abban, hogy megszereztem a világbajnoki címet, így hát nem csoda, hogy a szívembe zártam őket. A Honda és a Michelin hosszú közös múltra tekinthetnek vissza; úgy hiszem, ezen a télen is kemény, közös teszteléseknek nézünk elébe, hogy 2008-ban győztesként térhessünk vissza. Tudom, hogy nem fogják ezt a szezont sem félvállról venni, tudom, hogy bizonyítani akarnak, és meg vagyok győződve arról, hogy segítségünkre lesznek a vetélytársainkkal folytatott küzdelemben. Nem lesz könnyű, de a Michelin nagyszerű vállalat."

Dani Pedrosa:

"Nagyon elégedett vagyok a Michelinnel megkötött új szerződéssel; ők hatalmas tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek, így biztos vagyok abban, hogy jövőre olyan gumikat szállítanak majd, amelyekkel képesek leszünk nyerni. Idén számtalan tényező nehezítette a dolgunkat, s a teljesítményünk néha nem érte el a kívánt szintet. A Michelin és a Honda régóta versenyeznek együtt, így hiszek abban, hogy ez az együttműködés újra értékes eredményeket hoz majd, s hozzásegít minket a várva várt sikerhez. Örülök, hogy kimondhatom: a Moto GP e fontos időszakában teljesen megbízunk a Michelin munkájában."

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie! BEJELENTKEZÉS >

Kiadja a Media City Magyarország Kft. | 1053 Budapest, Kecskeméti u. 5. | Tel: 225-2390
MediaCity Magyarország Kft.
CHIP Online / Figyelő / Családi Lap / Digitális Fotó / Műszaki Magazin / IPM