hirdetés
Sorrend:
Száma: Oldal:
Aktuális oldal: 1 / Összes oldal: 13 Előre >
Fazervin | 2012.08.13 09:02

Megmosolyogtat mindig, hogy a WC-ülőkéhez is használt műanyagnak micsoda csuda neveket tudnak adni...
Én is használok ilyen anyagból készült sisakot, nincs is azzal semmi baj, csak a ködösítéssel.

gigerpaul | 2012.08.12 09:38

FeR1 | 2012.08.12 01:20

Aztán ezt nem eldobálni, mint a múltkorit!

gigerpaul | 2012.08.11 12:15

végre vettem egy bukót. már csak rendes motor kellene hozzá.ezt

Fazervin | 2012.07.31 08:33

Rendes vagy Hangszóró, de tényleg, és köszönöm is szépen.
Viszont lehet, hogy mindkettőnk élete egyszerűbb lesz egy kicsivel, ha a postaköltség árán veszek én is egyet...

hangszoro | 2012.07.30 21:43

A királyi Magyar Postával mi a gond? Nem kell annyi?
Privátban tolsz egy posta címet (nem muszáj a sajátot), én meg elküldöm a kisebb darabot, a múltkoriban úgyis elejtettem, s vagyon mostan kettő darabban. Na?

A kölkek elől meg elhallgatjuk.

Fazervin | 2012.07.30 18:27

Qrva f@sza, SMS-ben, vagy emilben küldj már egy plekóra valót... Majd rendezem az örökösökkel!

hangszoro | 2012.07.30 11:30

Ezt a faggyúsdit azért ne úgy értse senki, hogy frissiben lekaszabolt birka zsírsejtjeit kenem a plexire, aztán ess neki ...
Direkte polírozáshoz árulják téglatest formában, de totál faggyú szaga (illata?) van. Meg nem is olcsó, valami 400 Ft körüli vételárra emlékszem.
A jelenlegi kopási együtthatóval számolva, valószínűleg az öröklési listámon rajta lesz, tehát ez egy ilyen hosszútávú, befektetés jellegű beruházás volt. Adok belőle szívesen!

Fazervin | 2012.07.30 11:00

Birkafaggyú... jó is lehet, mert ez a Xerapol nevezetű szer érezhetően szemcsés, nem is csodálkozok, hogy csupa matt lett tőle a plekó.
Csak az a bajom, hogy direkt plexire kínálják. Igaz, nem bukósisak-plexire, de mennyivel mutatna jobban a szélvédő-plexim, ha nem karcos, hanem matt?

hangszoro | 2012.07.28 21:12

Szevasztok!
A plexi polírozása nem lehetetlen feladat (persze a méter mély karcok maradnak), csak rongy korong, birkafaggyú, meg türelem kell hozzá. Ja, meg valami gép ami a korongot forgatja...... Az "éppencsakesikdeakocsikfelverikaszutykotegyefeneletörlömmertszartselátok" nyomokat simán el lehet tüntetni.

bjmedve | 2012.07.27 21:41

Szia Fazervin! Utsó talinkkor mesélted, hogy próbáltál már plexit polírozni, de nem lett jó. Ezen felbuzdulva előszedtem a sisakom eredeti plexijét, amin négy bitang nagy karc volt (szerencsére nem a fejemen volt, mikor az aszfaltot érte), és gondoltam én is megpróbálom, rosszabb már nem lesz. És egész használható lett! Akartam csinálni olyan előtte-utána fotót, de a nagy lendülettől elfelejtettem. Igaz nem lesz már olyan, mint egy új, de olyan, mint egy kicsit kopott használt, a nagy karcoknak nyom sincs.

Fazervin | 2012.05.18 22:54

Na szóval, a következő történt:
Ugyebár használok egy Airoh SV 55-ös sisakot is, egyformát a nejemével. Idestova hat éve, és sok-tízezer kilóméteren át maximálisan elégedett voltam vele. Viszont az évek nem múltak el nyom nélkül rajta sem, bár töréstesztnek nem vetettem alá, még a motorülésről se firkált le, de úgy egy éve valahol elmaradt az állszellőző takarója, azután eltört a plexi, amit meghegesztettem, de újra eltörött, így vettem egy újat rá, s legutóbb, az április 3.-ai hagyományos Mátra- Bükk kanyaron leesett a napszemüveget mozgató tolóka is. Sajnáltam nagyon...
Az internetet turkálva látom, hogy a hazai forgalmazó, a Motoinvest honlapján akciósan, féláron, 25 ezer Ft-ért szerepel az SV55. Azonnal rendeltem is egyet magamnak, lévén elégedett voltam vele, meg van egy zsír új plekóm is rá, meg ennyi pénzért, stb. Meg is kaptam az emilt, hogy fogadták a rendelésemet.
Vártam türelmesen egy e-mailt, vagy egy SMS-t, netán egy telefonhívást, hogy mikor hozza a csomagszállító cég, de semmi. Mintegy két hét után udvarias levelet írtam, hogy mégis mikorra várhatom az új sisakomat. Erre kaptam választ, hogy már nem tudják beszerezni. OK, erről lekéstem...
Ugyebár eltellt mintegy egy hónap, kb két hete ismét a Motoinvest oldalán járok, hát láss csodát: még mindig akciós az általam óhajtott sisak! Vesztenivalóm nem lévén, megint berendeltem egyet, amire meg is jött az elfogadó válasz. Most viszont néhány nap múlva ismét kaptam egy e-mailt, miszerint nem tudják beszerezni, de próbáljam meg a viszonteladóiknál, hátha van még, bár az ár csak náluk volt akciós. Megnéztem a viszonteladóik listáját, hát vannak bőven, de elérhetőség nincs kint.
Irtam vissza a Motoinvestnek, hogy lévén az ő viszonteladóik, nem-e kiküldenének ők egy körímélt, van-e valahol még egy. Nos erre a mai napig nem kaptam választ.
Ma jártam a nagyfaluban, gondoltam egy telefont megér, felhívtam a törökbálinti RMC-t. Van nekik, ötven-párezer forintos áron... Hát annyiért nem egy kifutott szériát fogok megvenni, akármennyire elégedett is vagyok vele...
Mindenesetre köszönöm Motoinvest, hogy másik márka felé tereltek...
A jelöltek sorrendben: Givi X Modular, AGV Numo, Nolan N103. Mert a Motoinvest kínálatában nem látok nekem tetszőt...

Fazervin | 2012.01.26 10:22

hangszoro | 2012.01.25 17:08

..rvára nem ebbe a topikba tartozik, de csak elmesélem, mikor a tini lányok beszélgetnek, hogy kinek a bátyja a "menőbb".
- Az én bátyám úgy is tud borotválkozni, hogy szájában van a cigaretta......
- Az én bátyám meg úgy is tud fütyülni, hogy közben eszik......
- Az én bátyám meg úgy vágja a lábáról a körmét, hogy rajta van a zokni.............

S, hogy ennek mi köze a gyermeked fütyülési készségéhez? Az ég adta világon semmi........

1ébként Haki Tamásnak hívják?

Fazervin | 2012.01.11 08:28

Kérdezd meg, nem-e Haki Tamásnak hívják a fiamat...

hangszoro | 2012.01.10 14:52

Kérdezd meg, hogy nem-e dobolt is? Aztán mehetsz dobszerkót venni.

Fazervin | 2011.12.13 22:29

Kérdeztem a fiút, hogy anya felnyitható Airoh-jához képest zajos-e, vagy csendesebb, erre mondta, hogy: hm, emmi, csak ötvennél már fütyült. És hogy nem beszél mellé, be is mutatta hogyan. Az tényleg fütyülés lehetett.

kawa | 2011.12.12 22:36

Ha az MTR-ről van szó, akkor az biztos hogy halknak nem lehet nevezni, viszont én amúgy is füldugóval nyomom alapból, szóval az engem annyira nem zavar.

Fazervin | 2011.12.12 09:56

Az első próbaúton 50-nél már fütyült a sisak. annyi eszem lehetett volna, hogy a papír-tesztet megcsinálom előre, de utólag is megbukott.
Most próbálok állítani a plexin, de azt nem tudom, hogy mikor tudjuk a gyakorlatban is kipróbálni...

Fazervin | 2011.12.09 09:20

Ha rossz vételnek gondoltam volna, akkor nem vettem volna meg.
15e pénzért venni egy neves márka utángyártását szerintem nem rossz, ráadásul mindent tud, a napszemcsit kivéve, bogárháló is van rajta. Még a dizájn is egész pofás, bár egyszinű fekete, de ha meg meglesznek a gyermek által áhított Monsteres matricák is, akkor akár ütősnek is számít a haverok között.
Na mert ők nem motoros családból valók. Egyikőjük az új kínai robogó mellé kapott egy hasonló krosszsisakot, a másik haver meg egy lengyelpiacos, minimum húsz éves, golflabdát utánzó nemtommit. Na ez utóbbiban én kételkednék, mert nem biztos, hogy csak a rendőr ellen lesz rá szükség.
És igenis kinőni lesz jó, mert anyának nagy, nekem kicsi, a kölyök meg még növésben van. Szerencse, hogy akad gyermek, aki meg belenőni fog...

kawa | 2011.12.09 08:11

Nekem meg most is MTR van, meg ez előtt is az volt. Abban fejeltem le az árokpartot úgy 80-al. Kívül szinte semmi sérülés, csak pár karc, belül a csillapító réteg tette a dolgát, teljesen kilapult és megvédte a buksimat, aminek semmi baja sem lett. Másnap vettem helyette egy ugyan olyant.
Viszont ahhoz hogy semmivel se legyen rosszabb mint a drága sisakok(mert ugye védelem terén nekem már bizonyított), kicsit barkácsolni kell rajt. Én pl tettem rá utólag az állrészhez ilyen bogár és huzatfogó hálót, a plexire egy Pinlock-ot pára ellen, és télen a plexi jobb záródását elősegítendő, a gyári gumitömítést még megtámogatom egy vastag cipőfűzővel, így már semmi levegő nem jut be gyakorlatilag, ami a pinlocknak hála nem okoz problémát, néha még a szellőzőt is ki kell nyitnom.
És mióta ezt a sisakot hordom, azóta tudom hogy soha a büdös életbe nem veszek többé olyan sisakot, amiben nincs beépített napszemcsi.
Azt a jól hangzó hülyeséget meg hogy "mindenki olyan drága sisakot vegyen, amennyit a feje megér neki" felejtsük már el, hisz senki sem adná a fejét közületek még 1 milláért sem, mégse jár senki 1millás sisakban, pedig lehet olyant kapni.
Szóval Fazervin, korántsem volt az az MTR olyan rossz vétel mint gondolnád és nem csak kinőni jó. És talán még azt is megtanulja benn a kölök, hogy motorozni akkor is jó, ha közben nem vágsz fel azzal hogy mennyi feleslegesen kidobni való dellád van(vagy nincs).

Fazervin | 2011.12.08 23:18

Szóval, már vagy két hete itt van a nagyfiam sisakja is.
MTR, hogy mifajta, azt ne kérdezd. Műagyag, de kinőni jó lesz.
Szél még nem járta, de ha jó idő lesz vasárnap, akkor kiszellőztetjük. Meg esetleg megszárítjuk a tintát az új jogsin is...

Menjünk az első motor topikra...

rgary | 2011.09.27 12:58

Mi ez a "Vespa" irigység itt kérem??

FeR1 | 2011.09.24 23:01

Egy Vespára nem tudok irigy lenni, nem dobogtatja meg a szívemet. Csak nem szeretem az ilyen típusú embereket, akik azt hiszik, mindent tudnak. Egy jó motoros tudja, hogy mindig van hova fejlődni, van mit tanulni, és nem csak ő hibázhat(vesz fel sisakot, mert a feje nem nő vissza).

freazer | 2011.09.24 17:50

már megint az irigység

ilal | 2011.09.24 14:07

Nem kell ezen csodálkozni bolondból van elég úton útfélen És meglátszik hogy ki az aki régóta motorozik vagy ki az aki karácsonyra kapta a motort apukától

FeR1 | 2011.09.23 11:39

A belvárosban járván láttam egy köcsög, Vespás divatmajmot. Sisak nélkül, öntelt arccal. Illetve sisak az volt nála, lazán a kezére fűzve a Momo design menedzsersisak. Na, ez sem látott még fejet szétkenődni az aszfalton. Hajrá! És még csodálkoznak, hogy a robogóst nem veszik motorosszámba. A motorosoknak van fogalmuk a közlekedésről és a motorozásról. Ennek nincs.

freazer | 2011.08.26 15:38

akkor volt húzogatva rendesen

Fazervin | 2011.08.21 21:28

Na meg szőrős a tenyered, mi?

hangszoro | 2011.08.18 16:41

Vitatnám a tényt, mert figyelembe véve kamaszkori aktivitásomat, legalább két méteresnek kéne legyen a f...om.

Aktuális oldal: 1 / Összes oldal: 13 Előre >
Kiadja a Media City Magyarország Kft. | 1053 Budapest, Kecskeméti u. 5. | Tel: 225-2390
MediaCity Magyarország Kft.
CHIP Online / Családi Lap / Digitális Fotó / Műszaki Magazin / IPM


Legnépszerűbb motorok: Honda CBR 125 R Aprilia RS 50 Yamaha YZF-R1 2009 Aprilia RS 125 Yamaha XT 660 Z Ténéré Suzuki DL650 V-Strom Aprilia SR 50 LC - 1997 Honda XL700V Transalp Honda CB600F Hornet 2005- Suzuki SV650 2003- Aprilia SR 50 DiTech Factory R Honda CBF 600 S 2008- Yamaha TDM850 1996- Yamaha Vmax 2009- Suzuki GSR 600 Yamaha YZF-R125 Suzuki GSX-R1000 K9 Yamaha XV535 Virago Suzuki GSX 1300 R Hayabusa 2008- Kawasaki Ninja 250 R Honda CBF500 Suzuki DR-Z 400 SM 2005 Honda CBR1000RR Fire Blade 2009 Yamaha XT1200Z Super Ténéré Kawasaki ER-6n Kawasaki Z750 2008 Honda VFR 800 2003- KTM 1190 RC8 R 2009 Kawasaki ZX-10R Suzuki GSX-R600 2006-2007 BMW R 1200 GS 2010 Honda VTX 1800 Triumph Tiger 1050 BMW S 1000 RR 2010 Moto Guzzi V7 Classic 2008 Honda CBF125 2009 Honda Hornet 600 Yamaha XJ6 Diversion 2009 Suzuki Intruder C 1800 R Kawasaki ER-6n 2009 Suzuki GSX-R 600 K8 MV Agusta F4 Derbi Senda DRD Pro SM / Enduro Honda CBR600RR 2005-2006 Yamaha SR125 1997- Yamaha XJ6 2009 Suzuki B-King Honda VTR250 2009 Kawasaki KLR650 / R KTM 990 Supermoto T 2009
És ezt olvasta már?Bezár