Tegnap végre beindult az élet a TT-n

Hutchinson vezet az első edzéseket követően


Két nap várakozást követően végre kezdetét vehette az idei száguldás. Bár napközben nagyon úgy festett a dolog, hogy az eső továbbra is gátló tényező lesz, délutánra még a nap is kisütött. A programot azért át kellett írni, a vízfoltos pálya miatt.
Lényeg a lényeg, este megkezdődhetett a lényegi rész, beindultak az edzések.
A supersport mezőnyben álló rajtos első kört követően Michael Dunlop vezetett, gyorsult a második körében is, de nem eleget ahhoz, hogy maga mögött tartsa Ian Hutchinsont, aki 194,967 km/h átlagot ért el. Dunlop eredménye 194,763 km/h… Szoros csata lesz… Eredményüket mindketten Yamahával érték el, míg harmadik helyen Gary Johnson és egy Triumph áll.
Man TT
Superbike kategóriában meglepetésre vagy sem de szintén Michael Dunlop volt a leggyorsabb az első kört követően. Teljesítménye azért elképesztő, mivel ez volt az első köre a szigeten, a teljesen új 2017-es Suzuki GSX-R 1000 nyergében. Első köreiket követően Dunlop és Hutchinson is kint jártak a boxban, majd indult az újabb felvonás. Végül Hutchinson ért körbe gyorsabban, nagyságrendileg két másodperces előnyét a kör második felében építette ki. Átlagtempót nézve itt sem kevésbé szoros a csata, 202,518 km/h és 202,262 km/h áll egymással szemben. Harmadik lett Dan Kneen BMW-vel.


Man TT Michael Dunlop

A közönség kedvenc Guy Martin kettő év kihagyás után tért vissza a TT-re egyenlőre nincs az első tízben, de az bíztató, hogy az utolsó teszten jó irányba indult el a csapat a motor fejlesztésével.
A Superstock kategóriát a veterán Michael Rutter vezeti, 199,746 km/h átlaggal, Bruce Anstey és Conor Cummins előtt.
Kép: IOMTT ; MCN