Tanktáskák középkategóriás motorokhoz

Senki nem várja el egy tanktáskától, hogy annyi mindent elnyeljen, mint egy megtermett topcase, de azért nem árt, ha elfér benne a bányató-látogatáshoz szükséges strandholmi. Tíz modellt vettük górcső alá olvasóink kedvéért.


Sokszor a kisebb, sportosabb motorokkal is kellemes kiruccanásokat és túrákat lehet tenni. Nem kell mindjárt a Pireneusokat vagy a Baltikumot meghódítani, elérhető közelségben is bőven akad vonzó úti cél. Példának okáért a bányató. Elég felpattanni a motor hátára, és már mehet is a menet! Kérdés persze, van-e hova tenni a közelgő fürdőzés elmaradhatatlan kellékeit, köztük a törülközőket és az üdítősüvegeket. Jut-e hely esőruhának és kesztyűnek arra az esetre, ha menet közben megnyílnának az ég csatornái. Mert hát, vagy anyagi, vagy esztétikai okokból nem minden motoron vannak kofferek és topcase.

 

 

Sokan azért idegenkednek ez utóbbiaktól, mert messze kilógnak a motor tömegközéppontjából, és ezáltal hátrányosan hatnak a menettulajdonságokra. Arról nem beszélve, hogy egy kisebb kiránduláshoz kevesebb tárolóhely is elég. A hátizsák nem rossz ötlet, de csak akkor működik, ha hajlandó felvenni a hátsó utas. Ha netán mégsem, akkor nagyon jó szolgálatot tud tenni egy praktikus tanktáska. Cikkünkben hat különböző gyártmányt próbáltunk ki az alsó-középkategóriát reprezentáló Yamaha-bestseller, az MT-07 segítségével.

 

A teljes anyagot a Motorrevü 2015/10-es számában olvashatja!

 

Előfizetői akcióinkról ezen a linken tájékozódhat