Szex, erőszak, macsók és motorok

Kedvcsináló a mai vetítésekhez


Ingyenes, motoros filmfesztiválunk második napjára is várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt. A vetítések ma valamivel korábban, már 14:00-kor megkezdődnek. Az első film rögtön egy nagyobb hazai alkotás,

 

a Portugal tura lesz: A „The stupid guys entertainment” filmje aztán nagy mozi,  a javából. Sajátos hangvétel, józan és kevésbé józan állapotban felvett klipekből áll össze a mozi. Van benne egy kis road movie, egy kis úti film, az egészet áthatja a fiatalos nemtörődömség, és a „lesz, ahogy lesz” szemlélet.

 

 


Ezt követően, a 16:00-tól kezdődő második blokkban 10-20 perces, rövid filmek kerülnek a vetítőbe:

 

Desert ride Trans Tunesia: Bár az onboard felvételekből készült munkákat igyekeztünk elkerülni, ezúttal kivételt tettünk, mert az ország érdekes részei tárulnak fel a néző előtt, a gyorsított felvételek sajátos hangulatot kölcsönöznek a munkának.

 

Kazakhstan: Két magyar barát útnak indul. A cél: Kazakhstan. Egy érdekes rövidfilm az EVO Biketól, melyben keveredik a líra és a techno.

 

The moped diaries: A The Lucky Treehouse kisfilm produkciója több fesztiváldíjat nyert már. Egy épülő híd alaposan megváltoztatja a szigeten élő kisfiú életét. Életének fontos szereplői sorra távoznak a hídon. Egy napon elhatározza, ő is elindul az ismeretlenbe vezető úton...

 

Gálos Csaba Marokkó: Bár kiírásunkban azt kértük, ne küldjenek be kizárólag onboard felvételekből összeállított anyagot, Gálos Csaba munkájával kivételt tettünk. Olyan részleteit mutatja meg Marokkónak, amelyeket érdemes megtekintenünk.

 

Szakáll és a motorok: Annak ellenére, hogy a hazai motorépítők a világ legnagyobb versenyein bizonyították tehetségüket, eddig fájó módon hiányozott róluk készült film.  Zomborácz Iván  vizsga filmje  ilyen módon hiánypótló  alkotás. A neves, erdélyi származású motorépítő művész, Szakál egy munkáját mutatja be érdekes interjú során.

 

My own Bamako: A Budapest - Bamako rallit a mai napig sem mutatta be senki motoros szemmel, annak ellenére, hogy az események legnagyobb kihívásait a motoros részvevők élik át.  „ Az én Bamakóm ” Marokkótól Nyugat - Szaharán, Mauritánián és Szenegálon át kalauzolja a nézőt Bissau Guineába, a célba. Kedves nézők, ez már az igazi Fekete Afrika...

 

 


18:00-tól indul a mai napi harmadik blokk:

 

Indonéz flash Chapter I: Kevés szöveg, jó zene, egzotikus tájak, vízilabdázó majmok. A „John McField production” egyszemélyes munkáj ának első fejezete Balit , az Istenek szigetét mutatja meg eg y motoros szemével.  Felvillanó képek, hangulatok a világ túlsó feléről.

 

Indonéz flash Chapter II: Flores szigete kb. 600 km - re fekszik az Istenek szigetétől. A Rejtő regényekbe kívánkozó dél - kelet - ázsiai szigeten három aszfalt út található, és innen indulnak a halászcsónakok Komodóra, a komodói  sárkányok élőhelyére. A  John McField production nem éri be ennyivel. Egy hajnalon megmássza a  Kelimutu vulkán csúcsát is, ahol isteni jelenés szemtanúja lesz...

 

Hármashatár: Varga István kisfilmje az osztrá k - olasz - szlovén határcsücsökbe kalauzolja el a nézőket. Igaz, hogy a filmben onboard felvételek váltakoznak slide show jellegű részletekkel, de az onboard kamerát a film  készítője egész kreatív módon használja.

 

The fast o f the forest: Juha Kallio  imatrai finn gyorsasági motorversenyző 2013 - ban bukott egy hatalmasat és elveszítette eszméletét. És ezzel a 2013 - a Man - szigeti TT - n való indulás lehetőségét is. Egy évvel később mégis rajthoz állt. Sik erül - e életben maradnia, sikerül - e teljesítenie a távot nagy csapat, vastag erszényű  támogatók nélkül a finn szegénylegénynek? A választ az öt legígéretesebb skandináv rendező közé  beválasztott finn rendező - operatőr, Antti Jaaskelainen filmje adja meg.

 


Ezek után még mindig nem lesz vége. 20:30-tól jön a MotoGP világa II. (Csúcstámadás): A  Csúcstámadás  a  Gyors abba  című MotoGP film közvetlen folytatása egészen napjainkig 2014 - ig  kíséri el a nézőt, bemutatva a Rossit követő versenyzőgenerációt, Marquezt, Pedrosát, Stonert,  Lorenzót és Simoncellit . Újabb kulisszatitkok, elemzések, fantasztikus mérkőzések, hátborzongató  esések, ízig vérig versenyfilm.

 

Majd a nap zárásaként 23:05-től a Pokoljárás: A Dimensions és Quentin Tarantino bemutatja a Ste i n berg & Stein produkcióját Larry Bishop, David  Carradine, Dennis Hopper, Eric Bal four és Michail Madsen közreműködésével. A Pokoljárás egy ízig - vérig amerikai motoros gang film, félreérthetetlenül magán viseli a producer, Quentin Tarantino  hatását. Egész estés játékfilm, szex, erőszak, machók és motorok minden mennyiségben.

 

 

A vetítések helyszíne: Bem Mozi (1025 Budapest, Margit körút 5/b).