Ruha teszt - 2005/01

Természetesen januárban is nyúztuk tartósteszt ruháinkat.


Dainese plexi - Esőben ne használd!

Érdemes lett volna Paulovits Imre arcát lefényképezni belső kamerával, amikor a Honda CBR 600 RR tesztjén először végighaladt a vizes célegyenesen tíz előtte haladó motor mögött. Optimistaként a Dainese sisakhoz csak sötét plexit vitt, és hogy ez nem a kellő felszerelés az esős időben, az már motorra ülés előtt egyértelmű volt. De az igazi meglepetés akkor jött, amikor a plexiről először le akarta húzni a rácsapódott vízcseppeket, és hirtelen teljesen sötétben találta magát. Ez a plexi tudniillik egy karcmentesítő réteggel van bevonva, ami nem más, mint egy vízben oldódó gél. Eleinte csak magába szívja az esőcseppeket, majd amikor ezek már kezdenek rajta megállni, és az ember le akarná őket törölni, a gél felülete elkenődik.

A karcmentesítő hatás viszont tökéletes. Ha valamilyen tárgy karcot vagy bevájást ejt rajta, vizes ronggyal végigtörölve eleinte életlen csíkok jelennek meg, majd kb. 3 perc elmúltával tükörsimára húzódik ki a felület. A nyáron le fogjuk tesztelni, mennyire tartós ez a rendszer. Viszont feltétlenül ajánljuk mindenkinek, hogy a xxx sötétített plexi mellett mindig hordja magával az eredeti, víztiszta plexit is, ha hosszabb útra indul, mert esőben különben megjárja.

Racer Samurai dzseki és nadrág - Hidegben jeles

Megkezdtük a Magyarországon újonnan megjelent márka, a Racer termékcsalád dzsekijének és nadrágjának tesztjét. A beköszöntő télies időjárás lehetővé teszi, hogy valóban szélsőséges körülmények között használva alkothassunk véleményt a ruházat használhatóságáról. A ruházat leírása szerint szél- és vízálló, valamint lélegző anyagból készült. A könyök-, váll- és hátprotektorok mellett mellkasprotektorokkal is rendelkezik. Maga a kabát három szétzippzározható részből áll: ellenálló Dynax külső, három rétegű Humax membrán, amely a szelet és vizet kizárni, valamint a testpárát kiereszteni hivatott, legbelső rétege az Airguard bélés, amely üreges szerkezete révén a testmeleget bent, a nyári meleget pedig kívül tartja. A nadrágnál a Humax bélést a Reissa membrán váltja fel, melynek feladata hasonló. Az első rövidebb – 16 km-es -  táv 3-4 fokban való megtétele alapján kedvező képet kaptunk a ruha tulajdonságairól – Mező János a kabát alatt mindössze egy pólót hordott - de a ruházat igazi hidegben való tesztje még hátravan.

A Racer ruházatot a Biker World forgalmazza 2005 márciusától. Tel.: 20/391-7054