Pokoljárás, Miért motorozunk, A MotoGP világa, Kemény menet Indiában

Unatkozni egyik nap sem fogunk


Aki vette a fáradtságot és végignyálazta a néhány nappal ezelőtt nyilvánosságra hozott műsorfüzetet, tudja, hogy a címben felsorolt művek csak töredékét teszik ki a teljes felhozatalnak.

 

Rögtön holnap például egy egészestés angol kultfilmmel, a Quadropheniával várjuk a kedves a nézőket. A WHO által rendezett és kiadott alkotás a 70-es évek Angliájába, azon belül pedig a robogós modok és a motoros rockerek kevés híján polgárháborúba torkoló összecsapásába kalauzol el bennünket.

 

Szombaton olyan kiváló rövidfilmek mellett, mint a Desert ride Trans Tunesia, az Indonéz flash Chapter első és második része, illetve a The moped diaries megtekinthető lesz a The fast of the forest című, egyórás alkotás, melyben a 2013-as Man TT-n hatalmasat bukott, majd 2014-ben újra rajthoz állt Juha Kallioval ismerkedhetünk meg. A filmről sokat elárul, hogy rendezőjét, Antti Jaaskelainen beválasztották az öt legígéretesebb skandináv rendező közé.

 

Vasárnapra is marad bőségesen izgalom. Sőt! Az I. Nemzetközi Motoros Filmfesztivál zárónapján négy több mint egyórás alkotással készülünk, melyeket minden esetben csak egyetlen rövidfilm előz meg. Ennek megfelelően a Kemény menet Indiában és a Varázs szőnyeg expedíción kívül, betöltjük a vetítőbe A Föld sivatagjait és a Moto Syberiát is.

 

Az I. Nemzetközi Motoros Filmfesztivállal kapcsolatban minden fontos információ a Motorrevü dedikált aloldalán megtalálható.