Motoros ruha nyert díjat az állatok jogait védő szervezettől!

Motoros ruha nyert díjat az állatok jogait védő szervezettől!


Gondolom, hogy a címet elolvasva, majd a képet megpillantva sokunknál vette kezdetét vad gondolkodás, hogy ez miként is lehetséges.

 

Alien Moto vegan ruha

 

Pedig a megoldás egyszerű. A PETA egy vegán motoros ruhát díjazott, melyet a svéd, Alien Moto fejlesztett ki az elmúlt hét évben. A megszokottaktól eltérően marha vagy kenguru bőr helyett olyan high tech anyagokat használnak, mint például a cordura, kevlár, SuperFabric (poliészter és epoxy keveréke), valamint egy membránnal ellátott szintetikus bőrt.

 

Az ígéretek szerint az eljárás nem csak az állatokra nézve kedvező, hanem a motorosok számára is. A cég állítása szerint belebújni is könnyebb a termékükbe, a membrános kialakításnak köszönhetően pedig még a szellőző részeknél is teljesen vízálló az amúgy mosható “zubbony”.

 

Biztonsági oldalról nézve a dolgokat, csúszásállóság tekintetében ötször, szakítószilárdságot vizsgálva tizennégyszer erősebbnek említik a  SuperFabric anyagot a hagyományos bőrnél.

 

Az adatok ígéretesek, kérdés, hogy miként fog vizsgázni a való világban és milyen lesz a fogadtatása… A cég a bevétele öt százalékát balesetben megsérült motorosoknak és állatvédő szervezeteknek ajánlotta fel.

 

(Kép: MCN)