Motorépítés pixelekből

Nagy öröm számomra, hogy két év elteltével ismét lehetőséget kaptam arra, hogy munkáimat megmutathassam a Motorrevü hasábjain.

 Az elmúlt időszak a várakozásaimnak megfelelően alakult. Alapvetően két célt tűztem ki magam elé. Szerettem volna, hogy a munkáimat még több ember ismerje meg és a terveim lépjenek ki a virtuális térből.

2015 óta, a saját utamat járom. Továbbra is készítem digitális terveimet, amelyeket filmek, régi motorok, versenyautók inspirálnak. Stílusomra jellemző, hogy az ember első pillantásra - sokszor később sem - nem tudja eldönteni azt, hogy valós vagy csak virtuális munkáról van szó. Elkezdtem egy új tematikát kidolgozni, amelynek a lényege a művészet és a motorépítés összekapcsolása, ennek eredménye lett a Misija motor. Ez a járműkoncepció a Misija Design által kialakított egyedi állatszobros stílusát ülteti át egy jármű formavilágába. 2016 elején pont a Motorrevü cikkének köszönhetően ismerkedtem meg Sándor Krisztiánnal. Kialakítottuk az Alexander MotorCustom márkát ( AMC). Az együttműködésnek köszönhetően két terv is megvalósult, amelyből a Comfort Zone Racer a Motorrevü 2016/12 számában jelent meg. Ez az építés szintén a „művész motor" kategóriába sorolható, hiszen megjelenését grafikai alkotások inspirálták. Az AMC-nek köszönhetően már ki tudnak lépni a terveim a virtuális térből. Márciusban hatalmas megtiszteltetés ért, amelyen eléggé meg is lepődtem. A neves Bikeexif oldal a Type 35 tervemet beválogatta a hét legjobb motorjai közé. Azóta sem láttam virtuális tervet ebben a rovatban. A nyár folyamán csatlakoztam a Route 42 nevű csapathoz. Első feladatom a már megépített járművek digitális változatának elkészítése volt. Hamarosan elkezdjük építeni a legújabb motort, amelynek a tervezésében már én is részt veszek. Az évek során sokat foglalkoztam azzal, hogy minél több fórumon láthatóak legyenek a munkáim, aktívan jelen vagyok a social médiában, nagyon sok követőm van. Közülük is kiemelném Oberdan Bezzit, valamint a madridi Pepo Rosellt, a zseniális motorépítőt, aki az XTR Pepo tulajdonosa.

A motortervezést még mindig inkább hobbynak tartom és bármilyen siker nagy örömmel tölt el. A civil életben továbbra is egy művészeti szakközépiskola oktatója vagyo, üvegtervezést és festészetet tanítok.
Képek: Jakus Tamás