Másodszor is összecsaptak a legjobbak


A bajnokság 3 év kihagyás után tért vissza az ácsi helyszínre. A versenyzőket gondosan előkészített krosszpálya és a régről jól ismert erdei nyomvonal várta.  A szép időnek köszönhetően több száz néző látogatott ki a versenyre. Legtöbb látnivalóról az extrém utca gondoskodott. A kavicságyat két fektetett gumisor követte, majd 3 db farönk következett, végül egy állítva beásott gumisor zárta a feladatsort.

 

Sportesemények Endurocross OB 2. futam Ács (2017)
Galéria (fotók: www.kekefoto.hu)

I. osztály E1 kategória (kis köbcenti) ismét nagy izgalmakat hozott. Szekeres Zsolt és Radek Bohuslav két órán keresztül gyilkolta egymást. Végül Szekeres került ki győztesen a párharcból.

 

I. osztály E2-E3 összevont kategóriában (nagy köbcenti) Firtosvári Gábor visszavágott a pannonhalmi második helye mellé begyűjtötte a kategória és az abszolút első helyet. Zsigovits Norbert 2., Gyenes Emanuel a 3. helyen ért célba.

 

Veterán kategóriában a két nagy rivális Kőhalmi Zoltán és Nagy Péter is beragadt a rajtnál, az utolsó pozíciókból indultak a versenytársak után. Végül a kockás zászló először Nagy Pétert intette le, őt követte Kőhalmi másfél perc lemaradással.

 

A futameredmények és a bajnokság állása megtalálható a MAMS/ENDURO/EREDMÉNYEK weboldalon