Kunmadaras Extrémfesztivál


A kunmadarasi dragsport jövőre lesz húszéves. Nagy idő ez egy sportág történetében. Láttuk a születését, a kezdeti lépéseket, majd megszülettek az aszfaltcsík első sztárjai, Fucskó Tamás, Belme József, Orgoványi György. Volt itt minden, voltak óriási csaták, hatalmas emberi gesztusok, könnyeztető sporttörténetek, harc és szolidaritás, hajnalig tartó bulik.

 

 

Aztán jött a második vonal Papp Lászlóval, Tóth Zoltánnal, megszületett az első 7-es magyar idő és a hazai pályarekord, volt itt Európa-bajnoki futam, rakétaautó és rakétamotor, jöttek versenyzők a kontinens minden szegletéből, olaszok, csehek, szlovákok, norvégok, jöttek képviselők az európai dragszövetségből, meglátogatták Kunmadarast Santa Pod pápái. Volt itt olyan rajt, ami romba döntötte a teljes indítókaput és lyukat égetett a kifeszített molinókba. A dragsport nyitó- és záróeseménye formálisan Kunmadarashoz kötődött, a sportág fénykorában hatezernél is több ember fordult itt meg egy-egy eseményen...

 

A teljes anyagot a Motorrevü legfrissebb számában olvashatja (megjelenés 2016.08.24.)! A lapot keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő! Akcióinkról ezen a linken tájékozódhat!