Jobb a KTM Super Duke GT, mint a Ducati 959 Panigale?

A Kawasaki ZX-10R-t és a Suzuki GSX-S1000F-et is legyőzi?


A címben és alcímben megfogalmazott kérdésekre nem adhatunk csak úgy, csípőből választ, ezek olyan súlyúak, amiket alaposan körbe kell járni, hiszen nem mindegy, hogy milyen szempontokat veszünk figyelembe és milyen körülmények között hasonlítgatunk.

 

Ezeknek a motorok nyilvánvalóan nem városi környezetben érzik igazán elemükben magukat, hanem az országutakon, a versenypályákon, vagy éppen a hegyi szerpentineken. Például a Dolomitok kanyarulataiban, ahol idén zajlik a világ legnagyobb motoros összehasonlító tesztjeként számon tartott AlpenMasters.

 

 

A KTM, a Ducati, a Suzuki és a Kawasaki kiválóságai többek között a 0-140 km/h-s gyorsulásban, az emelkedőn második fokozatban gyorsulásban, a lejtőn fékezésben és a megpakolt dönthetőségben mérik össze erejüket. Négy kategóriában összesen 500 pontot szerezhetnek és a mérések szigorúságát jelzi, hogy a 300 feletti szám már jó értéknek számít. Elöljáróban annyit elárulunk, hogy a legjobb is csak 400-at ért el. Hogy ez négyük közül melyik volt, az megtalálható a legfrissebb Motorrevüben.

 

Lapunk kapható az újságárusoknál, illetve megvásárolható előfizetéssel is. Utóbbival kapcsolatban további információk ezen a linken érhetők el. Kiemelt ajánlatunk pedig az alábbi plakáton olvasható.