KTM 1090 Adventure

Helytállni, sőt, megpróbálni élre törni az utóbbi évek egyik legfelkapottabb kategóriájában nem könnyű feladat. Sok a nagyon jó ellenfél, akik borzalmasan magasra tolták a lécet. Ha valaki itt nyerni akar, annak mindent bele kell adni.


Honda Africa Twin, új V-Strom a Suzukitól, 950 Multistrada – csupa-csupa kemény ellenfél, akikkel szemben nagyot kellett gurítani Európa legsikeresebb motorkerékpár-gyártójának, ha nem akarta kiengedni kezéből a szegmenst. Márpedig hogy is akarhatta volna, hiszen a KTM esszenciája éppen a terepezés, és minden, ami ehhez köthető, így természetesen a túraendurók is. És bizony ez nemcsak a legnagyobb szuperbombázókból, hanem az alatta sorakozó kisebbekből is áll, amik talán még fontosabbak, mint a 160 lóerős zászlóshajók.

 

 

Így aztán a KTM-nél most sem gondolták úgy, hogy elég csak valamit piszkálni a külsőn meg átfésülni az elektronikát, és mehet is utcára a két éve bemutatott 1050-es 2017-es kiadása. Helyette szépen beleálltak a feladatba, és addig tervezgettek, méregettek, amíg drasztikusan megújulva elő nem tolhatták az Intermot kiállításon az utódot, a 1090-est...

 

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebbszámában olvasható! A lap megtalálható újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!