Kawasaki ZX-10R - 2016

Közvetlenül a superbike-vb dobogójáról érkezett hozzánk a Kawasaki ZX-10R 2016-os kiadása.


Előszeretettel élnek a motorkerékpár-gyártók azzal a reklámfogással új sportmodell hivatalos bemutatója előtt, hogy megkérik valamelyik gyári pilótájukat, menjen pár kört az újdonsággal, majd meséljen róla, milyen jónak találja, és mennyire áll közel műszakilag a versenygépéhez.

Az új ZX-10R bemutatója másképp zajlott. A Kawasaki Barcelonába, a szépséges Katalán Nemzeti Színházba invitálta a kiválasztottakat, és még azelőtt, hogy színpadra lépett volna Martin Lambert, a japán márka európai sajtószóvivője, Marcel Duinker kapott szót.

 

 

Duinker, aki a 2013-as világbajnok és kétszeres vb-második Tom Sykes mögött álló versenycsapatot irányítja, igyekezett a lényegre szorítkozni. Nem kezdett bele az újdonság tömjénezésébe, helyette sorra vette azokat a pontokat, ahol szükséges volt az előző generáció továbbfejlesztése. Az összes közül a tömegtehetetlenség, az „inertia” csökkentését tartotta a legfontosabbnak, amelyre maga Sykes is szaporán bólogatott...

 

A teljes anyagot a Motorrevü legfrissebb számában olvashatja! A lapot keresse az újságárusoknál, vagy fizessen elő! Akcióinkról ezen a linken tájékozódhat!