Hátsó dobozok és kofferrendszerek

Aki egyszer kipróbálta, esküszik rá. A zárható, merev falú doboz nem csak a profi túrázók életét könnyíti meg. Egy jó topcase a mindennapi használat során is szó szerint leveszi az ön hátáról a terhet.


GIVI TREKKER TÚRADOBOZ
A műanyag doboz nem elég strapabíró, az alukoffer meg úgy néz ki, mint egy szerszámosláda? Ha ezzel a dilemmával küzd, jó választás lehet a GIVI terméke. Ez ugyanis ötvözi magában a másik kettő előnyeit, praktikus és áramvonalas, mégis kellően masszív, míg megjelenéséből sugárzik a kalandvágy. A három méretben (33, 46 és 52 literes) kapható Trekker mind hátsó, mind oldaldoboznak alkalmas, csomagtartóráccsal és belső táskával extrázható.
Ára: 78 790 Ft/db-tól, forgalmazza: SHOX Motoros Áruház, www.shox.hu

galéria Hátsó dobozok és kofferrendszerek

BMW R 1200 GS ADVENTURE TÁROLÓRENDSZER
A BMW ajánlata legnagyobb túraendurójához két vízálló, zárható alumíniumkofferből, valamint egy szintén alumínium és vízálló topcase-ből áll, amelyek rozsdamentes acél tartókeretre rögzíthetőek. A dobozok űrtartalma együttesen 82, míg a topcase-é 32 liter. Az elemek mindegyikének tetején rozsdamentes acél rögzítőszemek találhatók, így azokon további csomagok szállíthatók, de vannak bennük kivehető belső táskák is. A hátpárna nevű tartozék a topcase-t kényelmes háttámlává avatja a hátul ülő számára, valamint fokozott biztonságot nyújt akkor is, ha az utas nem szándékosan dől neki.
Hátsó doboz: 108 864 Ft, oldaldoboz (1 db): 105 616 Ft, háttámla: 22 128 Ft, belső táska: 28 938 Ft/db, zárkészlet (3 dobozhoz): 18 725 Ft, forgalmazó: BMW Magyarország Kft., www.bmw-motorrad.hu

galéria Hátsó dobozok és kofferrendszerek

HONDA CBF1000F TÚRADOBOZ KÉSZLET
Az univerzális és a modellspecifikus megoldások között gyakran énekelni lehet a különbséget. Felszerelése nem okoz fejtörést, és kompromisszumokat kötnünk sem kell, hiszen a gyári kofferkészlet pont olyan, mintha ráöntötték volna. Ráadásul még színében is illeszkedik kedvencünkhöz. A 45 literes – akár két zárt bukósisak befogadására is képes – hátsó és a két, egyenként 29 literes, áramvonalas oldaldobozzal igazi túragéppé változtatható a Honda CBF1000F. A különösen igényesek ne feledkezzenek meg a külön megvásárolható, Honda-logóval ellátott, csinos belső táskákról sem, amelyekben könnyedén és elegánsan vihetik fel a napi túratáv végén szállodai szobájukba a szükséges felszerelésüket.
Hátsó doboz ára: 138 339 Ft, oldaldobozok ára (párban): 333 633 Ft, forgalmazó: Honda Hungary Kft., www.motor.honda.hu

galéria Hátsó dobozok és kofferrendszerek

HONDA PCX HÁTSÓ DOBOZ
Aki nap mint nap közlekedésre használja robogóját, előbb-utóbb rájön, hogy egy zárható hátsó doboznál nehéz praktikusabb megoldást találni holmijainak szállítására. A 26 literes, csinos kofferben akár zárt sisakunkat is biztonságban tudhatjuk, ha épp nem szeretnénk magunkkal cipelni. Az utaskapaszkodó rögzítési pontjaira csatlakoztatható tartólemez révén a topcase egyszerűen könnyedén fel- vagy leszerelhető, így az sem okoz problémát, ha nem akarjuk a robogón hagyni.
Doboz ára: 22 893 Ft, hátsó tartókonzol ára: 29 515 Ft, forgalmazó: Honda Hungary Kft., www.motor.honda.hu

galéria Hátsó dobozok és kofferrendszerek

SHAD ST38 HÁTSÓ ÉS OLDALDOBOZ
A SHAD 2012-es szezonra bemutatott újdonsága az ST38 típusú hátsó és oldaldoboz. A meglehetősen masszív, 1,5 mm vastagságú alumíniumlemezből készült koffer fedele a gumitömítésnek köszönhetően hermetikusan záródik, míg a csomagok biztonságáról megerősített zsanérok és biztonsági zárrendszer gondoskodik. Sarkait műanyag takaróelemek védik, a poggyász belső rögzítéséért ütéselnyelő tálca és szíj felel. Nem csak a dobozok, de a konzolok is strapabíróak, erősebbek, mint a normál kivitelű termékek esetében, így a városi használaton túl kifejezetten ajánlott kalandtúrákhoz is.
Hátsó doboz: 73 900 Ft, oldaldobozok (2 db): 146 900 Ft, csomagtartó keret (oldalsó és hátsó rész, modellspecifi kus): 95 900 Ft, forgalmazó: IMET Hungaro Kft., www.imet.hu

galéria Hátsó dobozok és kofferrendszerekgaléria Hátsó dobozok és kofferrendszerek

KAPPA MONOLOCK DOBOZCSALÁD
A robogókhoz és motorokhoz egyaránt ajánlott Kappa Monolock termékcsaládba tartozó univerzális felső dobozokat kis tömeg, vízálló kialakítás és kompakt megjelenés jellemzi. A 26-tól 46 literesig ötféle méretben kapható top case-ek rögzítése a Kappa jól bevált, egyszerűen használható és megbízható Monolock rendszerével történik. Mindegyikhez az alapcsomag részeként jár egy univerzális adapterlap.
Doboz ára: 16 500 Ft-tól, forgalmazza: Euromotor Kft., www.euromotor.hu

galéria Hátsó dobozok és kofferrendszerek

SUZUKI DL650 ALUBOX
Célozza meg akár az Alpok varázslatos szerpentinjeit, vagy éppen használja motorját mindennapi közlekedésre, jó szolgálatot tesz a Suzuki masszív, indusztriális kialakítású, alumínium hátsó doboza. A 41 x 34 x 33 cm-es méretekkel rendelkező, modern, szögletes kialakítású top case sarkait műanyag elemek védik. A 38 literes űrtartalmú kofferhez a zárszettet, a felszerelő kittet és a tartót külön kell megrendelni.
Doboz ára: 89 661 Ft, forgalmazza: Magyar Suzuki Zrt., www.suzuki.hu

galéria Hátsó dobozok és kofferrendszerek

KAPPA KGR33 GARDA ÉS KGR46 GARDA TÚRADOBOZOK
A Kappa új sorozata, a Garda a túraendurók tulajdonosainak lehet jó választás. A robusztus, szögletes formájú, alumíniumbetétekkel ellátott táska két méretben – 33 és 46 liter – készül. Különlegességük, hogy a megfelelő Monokey rögzítő készlettel koff erként és felső dobozként (top case) is használhatók.
KGR33 Garda túradoboz ára: 58 500 Ft, KGR46 Garda túradoboz ára: 60 500 Ft, forgalmazza: Euromotor Kft., www.euromotor.hu

galéria Hátsó dobozok és kofferrendszerekgaléria Hátsó dobozok és kofferrendszerek