Több mint 200 motor dübörgött a fővárosban

Rekordlétszám, több mint 350 fő és 200 motor vett részt a Harley-Davidson Szezonnyitó ünnepségén, amelyet a hagyományokhoz mérten a Harley-Davidson Budapest Bázisán, rendeztek április 23-án, szombaton. Az eseményre az ország minden tájáról érkeztek a Harley-sok, hogy egy közös bulival és természetesen az első közös gurulással, motoros felvonulással ünnepeljenek.


A motorozás és a szabadság-szeretet nem ment ki a divatból, sőt reneszánszát éli. A tavasz és a jó idő közeledtére az addig pihenőpályára állított vasparipák előkerülnek a garázsokból, hogy újra birtokba vegyék az utakat és tulajdonosaikkal együtt falják az újabb kilométereket. Hiszen ha új év, akkor új kalandok, meghódításra váró új útvonalak, felfedezésre váró új úti célok. Éppen ezért számít a szezonkezdés a legnagyobb ünnepnek minden motoros számára, így már érthető, hogy miért övez akkora izgalom és készülődés egy-egy ilyen eseményt.

 

Az idei szezon azonban különlegesnek számít a magyar Harley-sok körében, ugyanis idén ünnepli a Budapest Chapter fennállásának 20. életévét.  A jubileumi évben számos különleges programmal készülnek, amelyek egyike volt a szombaton megrendezett Open House Party is, amelyre a klubtagokon kívül minden motorost szeretettel vártak. A Harley-sok közössége olyan, mint egy nagy család, ahol a tagokat nemcsak a motorozás iránti közös szenvedély köti össze, hanem sokszor életre szóló barátságok is születnek.

 

Találkozók, rendezvények Harley-Davidson szezonnyitó - 2016
Kattintson a képre a galériához!


És hogy milyen hangulat uralkodik egy vérbeli Harley-s szezonnyitón? Valahol ott kezdődik, hogy egymás után gördülnek be a vasparipák, hogy aztán a nyeregből leszállva a barátok meleg szívvel üdvözölhessék egymást, mindenki mosolyog, beszélget és izgatottan várja az esemény fénypontját, amikor is Dobai Attila, a magyar Harley-family alapító atyja felszólítja az egybegyűlteket, hogy sorakozzanak fel a felvonuláshoz. A motorosok egymás után nyergelik fel paripáikat, miközben teljes hangerővel szól az AC/DC-től a Thunderstruck, és kezdetét veszi az első közös gurulás. A főváros legszebb részeit érintve dübörög végig a közel 200 motor, hogy a Hősök terére érkezzen, ahol elkészül a nagy csoportkép, ami az összetartozást jelképezi.

 

És hogyan folytatódik? A Bázisra visszaérkezve finom ebéd és Török Ádám és a Mini koncert várta a vaslovasokat, hogy a legendás együttes rock-blues dallamaival koronázzák meg az eseményt. De a buli itt még nem ért véget, hiszen délután 5 órától a Club 66 étteremben folytatódott a szezonkezdő Open House Party.

 

A motoros szezont tehát hivatalosan is megnyitották a Harley-sok, de ez még csak a kezdet, hiszen június 8-án kezdődik Magyarország legnagyobb motoros fesztiválja, az Open Road Fest, ahová Harley-sokat, nem Harley-sokat, motorosokat és nem motorosokat is egyaránt szeretettel várnak.

 

(Harley-Davidson)