Fűthető motoros felszerelések - Télen is melegen

A téli ruházati cikkek bemutatásával foglalkozó sorozatunk előző cikkében a passzív védelmet nyújtó téli alsóruházati termékek közül szemezgettünk. Saját testünk hőtermelő képessége azonban véges, néha nem árt egy kis rásegítés. Szerencsére a gyártók ezen a téren is folyamatosan fejlesztenek, és ezek az okos szerkezetek a hazai motoros üzletekben is kaphatók.


nem publikus galéria Fûthetõ ruházat EXO2 STORMRIDER SZETT

A hagyományos fűtőszálak helyett az EXO2 termékekben a FabRocTM anyagot használják, amely egyenletesen látja el hővel a szükséges helyeket, így elkerülve a pontszerű elforrósodást vagy a rövidzárlatot. Ráadásul akkor is működik, ha esetleg elszakad valahol az anyag.

Ára (mellény + kesztyű + kontroller): 70 000 Ft
Forgalmazó: Aquaman Bt.
HONDA MARKOLATFŰTÉS

A markolatfűtések új generációjához tartozik a VFR1200F-en bemutatott kiegészítő. Az ujjaknál intenzívebben, a tenyérnél enyhébben melegítő markolaton három erősségi fokozat választható a tövében lévő gumírozott gomb segítségével. A fűtőbetéteket tartalmazó markolat az eredetinél alig vastagabb és a kapcsolóban lévő LED villogása jelzi az aktuális fokozatot.

Ára: 114 898 Ft (Honda VFR1200F-hez)
Forgalmazó: Honda-márkakereskedések
nem publikus galéria Fûthetõ ruházat
nem publikus galéria Fûthetõ ruházat GEARS CANADA FŰTHETŐ RUHÁZAT

Még egészen új a magyar piacon a Gears Canada termékcsalád. Az akkumulátorra közvetlenül köthető, biztosítékkal ellátott komplett rendszer mellényt, kesztyűt és nadrágot tartalmaz, amelyek külön-külön is megvásárolhatók. Széles mérettartományban kapható, létezik kifejezetten női verziója is.

A nadrág ára: 26 600 Ft/pár
Forgalmazó: H-P Motor Kft.
KLAN FŰTHETŐ VESEVÉDŐ

A deréktájék melegen tartására alkalmas vesevédő a motorkerékpár 12 voltos hálózatáról működtethető. A speciális, hőtároló rendszerű belső szövet kívülről nejlonerősítést kapott, míg rögzítése a szokásos tépőzárral történik.

Ára: 18 900 Ft
Forgalmazó: Quasimoto
nem publikus galéria Fûthetõ ruházat
nem publikus galéria Fûthetõ ruházat OCTAN MARKOLATFŰTÉS

A motorkerékpárokhoz és quadokhoz egyaránt használható univerzális markolatfűtés egyszerűen és gyorsan felszerelhető, mivel felszereléshez szükséges összes kiegészítőt tartalmazza a csomag. A hőleadás négyfokozatú kapcsolóval szabályozható.

Ára: 13 200 Ft
Forgalmazó: Motorparts Kft.
HARLEY-DAVIDSON FŰTHETŐ KABÁTBÉLÉS

Harley-Davidson-tulajdonosok között is akad, aki nem rakja le azonnal motorját, ha beköszöntenek a zordabb idők. A kabátbélés ujjában előre kiépítve megtaláljuk a fűthető kesztyűk csatlakozóit, valamint alaptartozék a kapcsolható szabályozó egység is.

Ára: 91 200 Ft (XXL-től 95 300 Ft)
Forgalmazó: H-Budapest Kft.
nem publikus galéria Fûthetõ ruházat
nem publikus galéria Fûthetõ ruházat HEATPRO FŰTHETŐ BETÉT

A motoros dzseki hátprotektora alá helyezhető, fűthető betét szivargyújtó aljzatra csatlakoztatható a motorkerékpár elektromos rendszeréhez. A három méretben kapható, 35 W teljesítményű fűtőlap használatát minimum 6 Ah-s akkumulátor esetén javasolják.

Ára: 14 740 Ft
Forgalmazó: Bázis Motor
BIKETEC KESZTYŰ

Az angol BikeTec is új márka hazánkban. A fűthető kesztyű külső része vízálló kecskebőrből készült. A hőt szénszálas fűtőelemek adják le, emiatt a kesztyű nagyon könnyű és rugalmas marad. A fokozatállító gombja nagyméretű, ezért könnyen használható, miközben diszkréten megbújik a kesztyű szárában.

Ára: 49 900 Ft
Forgalmazó: X-Bike
nem publikus galéria Fûthetõ ruházat
nem publikus galéria Fûthetõ ruházat SOFTLINE ÜLÉSFŰTÉS

A német gyártó fűtőszálas betétje univerzális, azaz bármely motorkerékpár üléskárpitja alá beépíthető. A 35W teljesítményű rendszer energiaellátása a motor elektromos hálózatáról – a biztosítéktábla elé kötve – történik, de meglévő aljzatra is csatlakoztatható. A fűtés mértéke fokozatmentesen szabályozható.

Ára (beépítéssel együtt): 35 000 Ft
Forgalmazó: EuroMotor Group
THERMOFLASH MOTOROS RUHÁZAT

Mintha folyamatosan egy meleg radiátorhoz dőlnénk. Az általában használt elektromos rendszerekkel szemben a Thermoflash overalljában bio fagyálló folyadék kering, amely egy hőcserélőn keresztül a motor hűtővizéből nyeri az energiát. A magyar találmány hőfoka 35-55 oC között szabályozható.

Az installációs kittet tartalmazó tanktáska ára: 150.000 Ft
Az overall ára: 65 000 Ft
Forgalmazó: viszonteladói hálózatban
nem publikus galéria Fûthetõ ruházat
nem publikus galéria Fûthetõ ruházat TOMMOT ÜLÉSFŰTÉS

A motoros ülések átépítésével foglalkozó cég egyik szolgáltatása az ülésfűtés beépítése. A fűtőbetéteket a BMW motorkerékpárok gyári beszállítójától szerzik be. A 30 W-os rendszer két fokozatban használható, hogy a hűvösebb napokon is kellemessé tegye az utazást.

Ára: 25 000 Ft
Forgalmazó: ToMMoT Design