...az extrém akadálysoron vált-válnak vetve küzdöttek...


A tokodiak élükön a Solymosi családdal igazán kitettek magukért. Óriási energiákat és gépeket megmozgatva teljesen felfrissítették a már jól ismert pályát. Gyakorlatilag simára gyalulták az 'évszázados' rumplikat. Igaz, a verseny végére a mezőny újragyártotta azokat. A frissen megmunkált, fellazított talajon hamar kialakultak a hullámok, ahol nem volt mindegy a futómű beállítás.

 

(fotó: www.kekefoto.hu)

 

A menetrend a szokásos módon alakult: Ifi/Lady futamot követte a Quad, majd a III. Osztály, végül a főfutamként a kétórás megmérettetésben az I-II. Osztály, Veterán, Szuperveterán együtt indult.

 

A 170 indulóból a leggyorsabbak 12 perc alatt tettek meg egy kört.

 

I. Osztály kis köbcentiben (250 ccm alatt) a szokásos párviadal zajlott Szekeres Zsolt és Radek Bohuslav között. Radek most visszavágott és sikerült Zsolt előtt a célba érkeznie. Nem véletlenül volt elégedett, hiszen az első két futamon Zsolt diadalmaskodott.

 

(fotó: www.kekefoto.hu)

 

I. Osztály nagy köbcentiben (250 ccm felett) hárman harcolnak. Eddig egy győzelme volt Zsigovits Norbinak, egy Firtosvári Gábornak és 2 db harmadik helye a Dakar-sztár Gyenes Maninak. Zsigovits sajnos kihagyta ezt a versenyt, mert a német GCC-ben mérette meg magát, így Firtosvári sima győzelmet húzhatott be, míg Gyenes a második helyen ért célba.

 

Veterán kategóriában Nagy Péter és Kőhalmi Zoli csatája sem tudott folytatódni, mert Zoli egyéb elfoglaltsága miatt nem jött el a versenyre. Ennek ellenére a verseny legizgalmasabb párharca alakult ki a kategóriában. Miksi Péter két órán keresztül hajkurászta Nagy Pétert, többször le is előzte, de tartósan nem tudott elől maradni. A nézők nagy örömére az extrém akadálysoron vált-válnak vetve küzdöttek. Végül győzött a papírforma és Miksi előtt Nagy ért be elsőként a célba.

 

Részletes eredmények és a bajnokság állása a Mams weboldalán az Enduro szakág alatt megtalálhatóak. A szakág versenyeiről, híreiről a Mams Enduro Facebook oldalon olvashattok.