Ducati Multistrada 950

Az új Multistrada 950 a kisebbik V2-es Testastretta-motorral, észszerű 113 lóerővel és egyszerűbb felszereltséggel vonzó áron, 12 990 euróért kerül piacra. A Motorrad főszerkesztője, Michael Pfeiffer elkísérte a Ducati főnökét, Claudio Domenicalit az egyik első kiruccanásra.


Meleg van Bolognában. A hőmérséklet 15 °C, míg nálunk dübörögnek a fagyos mínuszok. Az általam viselt thermoruha mosolygásra készteti a Ducati főnökét. Ő inkább egy laza farmert húzott kis kirándulásunkhoz a környező hegyekbe. Két motor vár ránk rajtra készen: egy Monster 1200 R, az az erőgép, amely széles kormányával, kiváló futóművével és hatalmasat toló erőforrásával mindig teljes embert kíván. És a vadonatúj Multistrada 950, amelynek kisebbik, 937 cm3-es erőforrása jó menetkultúrát és pörgősséget ígér, de megjelenésével, üléspozíciójával, rugóútjaival és biztonsági berendezéseivel mégis a nagy 1200-as luxustestvérmodellre hasonlít. A két Multistrada közül a kisebbik ezenfelül a 19 colos első kerék, a kétkarú lengővilla és a rendkívül keskeny kipufogódob személyében sok minden mást is magáénak mondhat a hatalmas Multistrada enduróról....

 

 

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb (2017/02-es) számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!