Dakaros csapott össze krosszossal és a tavalyi év felfedezettjével


2017 március 25. Endurocross OB 1. futam Pannonhalma.

 

A 2017-es Endurocross bajnokság pontvadászata Pannonhalmán kezdődött el. A hét fordulóból álló sorozat első helyszínére 220 versenyző látogatott el. A gyönyörű időben 600 néző is kilátogatott az eseményre.

 

A pálya látványos része volt a klasszikus krosszpálya nagy ugrókkal, és az extrém szakasz. Az erdei részek tartalmaztak lejárókat, feljárókat és a rumplis szurdok is égette a versenyzők kalóriáit. A leggyorsabbak 9 perc alatt tettek meg egy kört.

 

Sportesemények Endurocross OB 1. futam Pannonhalma (2017)
Galéria (fotók: www.kekefoto.hu)


A program az IFI/Lady 30 perces futammal indult. A gyerekeknél külön értékelték az 50 és a 65 köbcentis indulókat.

 

Ezt követte az 1 órás quad-futam, majd a III. Osztály egyórás futama.

 

A kétórás főeseményen együtt indult az I. osztály, a Veterán (+40), a Superveterán(+47) és a II. Osztály is.

 

Nagy izgalmakat hozott a verseny: I. osztály kis köbcentiben a fiatal Szekeres Zsolt és a sok csatát megjárt Radek Buhuslav küzdött. Radek az utolsó körben ‘meglátogatta’ az erdőt, így Zsolt nyerte a futamot.

 

I. osztály nagy köbcentiben kétórás ámokfutás zajlott. Résztvevői a sok Dakart megjárt Gyenes Emanuel, a krosszos Firtosvári Gábor, és a tavalyi év nagy endurós felfedezettje Zsigovits Norbert volt. Végül 2 másodperces előnnyel Zsigivits nyert Firtosvári előtt, Gyenes a 3. helyen ért célba. Gyanítom ez a sorrend a jövőben még fog változni.

 

A Veterán kategória sem hozott kevesebb izgalmat, Nagy Péter és a kategóriában idén debütáló Kőhalmi Zoltán mérkőzéséből Nagy Péter került ki győztesen.

 

Ezeket a párharcokat érdemes lesz követni ebben a szezonban!

 

Az eredmények és a részletes köridők megtalálhatóak a MAMS ENDURO Facebook oldalon.