Összehasonlító teszt: Scramblerek

Egyre ritkábbak az igazi újdonságok a kétkerekűek mind szerteágazóbb és színesebb kínálatában. A legutóbbi az Indian nevéhez fűződik: piacra dobta az első sorozatgyártású flat trackert. Nagyon retró, nagyon sármos és nagyon erős lett az eredmény. Akár a Ducati és a BMW izmos scramblereivel is felveheti a versenyt.


 

INDIAN FTR 1200 S Race Replica, Ducati Scrambler 1100 Sport, BMW R nineT Scrambler

Nem elég, hogy már az eddigiekben is szabadon választhattunk café racerek, scramblerek és bobberek közül, ezentúl, ha kedvünk tartja, flat trackerezhetünk is az e célra szolgáló, döngölt talajú oválpályákon. Íme, újabb lehetőség arra, hogy egy-egy stresszes nap után kiadja magából a feszültséget a divatra fogékony, jól eleresztett hipszter.

 

Tekintettel arra, hogy rendre az Indian kétkerekűi dominálnak a fla track versenyeken, csak idő kérdése volt, hogy tőkét kovácsoljon a számos diadalból, és piacra dobjon egy ezekre a versenymotorokra emlékeztető típust. Így született meg a legendás márka egyik újabb, markáns képviselője, az FTR 1200 S Race Replica.Nem csoda hát, hogy valósággal egymás kezéből kapkodtuk ki az új Indian kulcsát a szerkesztőségben. Ilyesmire már rég nem volt példa nálunk. Mindenki erre a modellre volt rákattanva, pedig rajta kívül két másik szívtipró, a Ducati Scrambler 1100 Sport és a BMW R nineT Scrambler is vendégeskedett nálunk.


A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2020/02 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.