Tesztnapló: Bell Custom 500 RSD

Nyitott sisak lévénmeg vannak a maga korlátai, természetesen zajosabb a zárt változatoknál és jóval szellősebb is.
Annak ellenére, hogy a Bell szépségét nem tegnap kezdtük el használni, a mai napig szívesen vesszük le a polcról, ha éppen olyan motorra, robogóra készülünk felülni akár rpivát célokból, akár fotózás, tesztelés okán. A sisak jellege persze némiképp meghatározza  a motortípusokat, amikhez  használtuk, de sport- és terepmotorok kivételével szinte bármihez fel lehetett venni. Volt, hogy robogóhoz, volt, hogy klasszikusokhoz, vagy éppen custom jellegű motorokhoz használtuk, és mindegyikhez szép, stílusos kiegészítőnek bizonyult.
Nyitott sisak lévén persze meg vannak a maga korlátai, természetesen zajosabb a zárt változatoknál és jóval szellősebb is, viszont ha az állig érő plexit használja hozzá az ember, felhasználhatósága már közelít a gyengébb zárt sisakokéhoz. A hosszú plexi alá már nem húz be a menetszél, és a teljes arcot védi, valamelyest csendesebb is így, pár egy füldugó mindig jól jön mellé. A bélése kis mértékben zömült, passzentossága csak kismértékben változott, viszont a meglazuló plexi rögzítő patentszemek miatt a plexi elkezdett zörögni. A tesztidőszak vége felé az egyik, amúgy csavaros rögzítésű patentszem eltűnt. Ezt a gyártó segítségével pótoljuk, de akár mezei, háztartási patentszemmel is pótolható lehet, ezt még nyomozzuk.
Szívesen használjuk a továbbiakban is, ugyanis olyan szép, hogy már csak nézegetni is élmény. Nem csak a fejen mutat jól, de az asztalon is.
Képek: Mező János