Hetedik csapatgyőzelmével rekorder a HTS KTM Team

Fölényes HTS-sikert hozott a Nemzeti WAGNER-HOME Motokrossz Csapatbajnokság Ajkán. A Szvoboda Bence (27), Varga Imre (21) és Hugyecz Erik (27) alkotta trió lehengerlő motorozással gyűjtötte be a peresztegi istálló hetedik csapataranyát, beérve ezzel a valamikori Honvéd Budapest motokrossz szakosztályát.

A peresztegi HTS Team meghatározó résztvevői a haza motokrossz-életnek. 2012 óta legalább egy egyéni élsport bajnoki címet begyűjtöttek, és ez idő alatt csupán egyszer veszítették el a nagy presztízsű vándorserleget, amit évről-évre a legjobb magyarországi motokrosszcsapat érdemel ki. Az idei évben is domináltak az egyéni kiírásban: Szvoboda Bence tizedik, Varga Imre ötödik bajnoki címének örülhetett, míg Hugyecz Erik és Jakob Kristóf a második pozícióban zárta saját kategóriáját.

A nemzetközi terepen is szép sikereket elérő istálló legerősebb összeállításában (Szvoboda-Varga-Hugyecz) vágott neki az idei csapatbajnokságnak, hogy újra Peresztegre vigyék a vándordíjat. Ebben az évben távol maradtak a külföldi kihívók, így a HTS-es triónak jutalomjátékot hozott a csapatverseny három futama, ahol három kategória résztvevői körmérkőzés szerűen mérte össze tudását.Az idén a cseh és a magyar MX1-es trónt is elfoglaló Szvoboda Bence két futamgyőzelmet szerzett, míg Hugyecz Erik egy első és egy második, Varga Imre pedig két második hellyel járult hozzá a HTS KTM Team sikeréhez. A napot lezáró utolsó összecsapás sokáig emlékezetes marad a kilátogató nézők számára, hiszen Szvoboda és Hugyecz végig fej-fej mellett motoroztak, és végül csak az utolsó körben dőlt el a futamgyőzelem sorsa Szvoboda javára.

- Voltak nagyon szoros csapatbajnoki győzelmeink, és voltak olyanok, amikor nagy különbséggel nyertünk. Most újra egy ilyen győzelemnek örülhettünk. Büszke vagyok a versenyzőinkre, mert ebben a helyzetben is a maximális egyéni teljesítményre törekedtek, megmutatva az ajkai közönségnek a tudásukat. Köszönöm nekik ezt a sikert és gratulálok a többi csapatnak, valamint a rendezőknek is a mai naphoz. - értékelte csapata teljesítményét a tulajdonos, Horváth Lajos.

A HTS Team ezzel a diadallal hetedjére nyerte meg a motokrossz csapatbajnokságot, beérve ezzel a győzelmi rekordot tartó - már megszűnt - Honvéd Budapest motokrossz szakosztályát. A csapatbajnoki dobogó második fokára a Fehér Géza vezette MAMI Team Fehér motorosai állhattak fel, a bronzérmet pedig az id. Németh Kornél szakmai irányítását élvező Danuvia 125 SE versenyzői nyakába akasztották.Egy kis plusz infó

A motokrossz-csapatversenyeken háromfős alakulatok küzdenek, három kategóriában. Körmérkőzés szerűen, minden kategória képviselője egyszer pályára lép a másik két kategória motorosaival. A futamok során elért helyezésekkel megegyező pontszámok összegzésével a legkevesebb egységet begyűjtő alakulat diadalmaskodik. A patinás csapatverseny ma már kikopóban van ebből a sportból annak egyéni jellege miatt. A közép-kelet-európai régióban már csak Csehországban és Magyarországon őrzik a motokrossz-csapatversenyek hagyományait.

 

Nemzeti WAGNER-HOME Motokrossz Csapatbajnokság, végeredmény:

1. HTS KTM Team (Szvoboda, Varga, Hugyecz), 9 pont

2. MAMI Team Fehér (Kruss, Tóth, Tádics), 25 pont

3. Danuvia 125 (Weisz, Sütő, Komáromi), 49 pont

4. MAMI Team Fehér - Pápa (Hajner, Ábrahám, Budai), 61 pont

5. Kőszárhegy - HTS Team (Takács, Jakob, Mészáros), 64 pont

A Magyar Motorsport Szövetség legeredményesebb motokrossz egyesületei:

7x Honvéd Budapest

7x HTS Team

5x Surján SE

5x Kawasaki Magyarország SE

3x Kiskunlacháza KSK

3x Center Motorsport Club

1981 - Kiskunlacháza KSK

1982 - Kiskunlacháza KSK

1983 - Honvéd Budapest

1984 - Honvéd Budapest

1985 - Surján SE

1986 - Kiskunlacháza KMSE

1987 - Surján SE

1988 - Surján SE

1989 - Honvéd Budapest

1990 - Surján SE

1991 - Surján SE

1992 - Honvéd Budapest

1993 - Honvéd Budapest

1994 - Honvéd Budapest

1995 - Honvéd Budapest

2001 - Center Motorsport Club

2002 - Center Motorsport Club

2003 - Reál Motorcentrum Győr

2004 - Center Motorsport Club

2005 - Nyári Pál SE

2006 - Kawasaki Magyarország SE

2007 - Kawasaki Magyarország SE

2008 - Kawasaki Magyarország SE

2009 - Kawasaki Magyarország SE

2010 - Kawasaki Magyarország SE

2011 - OKR KTM Team

2012 - HTS Team

2013 - HTS Team

2014 - HTS Team

2015 - HTS Team

2016 - Maurer Husqvarna Racing Team

2017 - HTS Team

2018 - HTS Team

2019 - HTS Team