Sebestyén Peti Argentínában, Rossi Moor és Görbe Soma Albaceteben versenyeznek a hétvégén

Nincs megállás a Magyarországot képviselő pilóták háza táján, hiszen ismét duplán izgalmas hétvége következik!


Sebestyén Peti a nyári szünet óta kiváló formában szerepel, az elmúlt 2 versenyen kimagasló teljesítménnyel hozta a TOP10-es eredményeket a kisebb technikai problémák ellenére is.

Argentína új pályának számít a Superbike-világbajnokságon, hiszen  tavaly rendeztek itt először futamot. A pálya nagyon technikás és a tapadás hiányával is meg kell majd küzdeni a versenyzőknek az első szabadedzéseken.„Magny-Cours után még magabiztosabb lettem, mint korábban, mert nagyon jó irányban léptünk előre a csapattal a motor beállításait illetően és az összes időjárási körülményben gyorsak tudtunk lenni. Tudom, hogy képes leszek a  idei legjobb eredményeimet elérni az utolsó 2 futamon, mert jó formában vagyok és mentálisan is erős. Argentína nem a legkedvezőbb pálya  a motornak, a lassú és rövid kanyarokkal, de van rá ötletünk hogyan tudjuk ezt megoldani. Múlt évben élveztem itt a versenyzést nagyon fontos lesz, hogy az első 3 sorba tudjam magam kvalifikálni és szeretnék jó versenytempót! Nyomni fogom, hogy visszaszerezzem a 10. poziciót az összetettben is!”

A Mugen Racen Junior Team csapata  Albaceteben folytatja a szezont, ezúttal is 5 versenyzővel, köztük Rossi Mooral és Görbe Somával.

Rossi Moor a múlt hétvégén még kisebb motoron, de annál nagyobb színvonalú eseményen vett részt, az Ohvale világversenyén két kategóriában, ahol a 190 cc-ben még egy pole poziciót is begyűjtött. Ezen a hétvégen aztán aztán ismét a Honda pre moto3-as gépére pattanhat. Görbe Somának  az egyik kedvenc pályája Albacete, tavaly itt érte el legjobb eredményét, így ő is bizakodva várja a futamot.