Menetpróba: Honda CB650R Neo Sports Café

A japánok megmaradtak a klasszikus receptnél: soros négyhengeres motor, stílusos megjelenés és majdnem száz lóerő. A végeredmény egy ütős naked, amiről senki sem akar majd leszállni!

A CB125R, a CB300R és a CB1000R után érkezett a 650-es, a Neo Sports Café típuscsalád legifjabb tagja. A középkategóriás modell praktikus és kellően erős már egy jóízű csapatáshoz is. A részletek itt is nagyon szépen kidolgozottak, de ügyeltek rá, hogy ne keverjük össze a nagy testvérével. Tesztmotorunkon a felnik és a deklik is bronzszínben pompáznak, valamint a teleszkópszárak aranyszínű eloxálást kaptak. Kevesebb a szálcsiszolt alumínium, mint ezres testvére esetében, talán ennek köszönhetően szerényebb az összkép.

Nincs egykarú lengővilla, a rendszámtáblatartó is klasszikusan helyezkedik el, hosszan hátranyúlva a lámpa mögé. A kipufogó felfelé ível, pont ugyanúgy, mint a sportosságot kedvelőknek szánt teljes idomos CBR650R-en. A kevesebb sallang ellenére bárhová is tekintünk, szépen átgondolt részletek fogadnak, formáját nem lehet megunni, az ívelt vonalait éles szögek ügyesen törik meg. Már csak pusztán a kiállásával sokakat – köztük engem is – lenyűgözött.A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/10 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.


Képek: Mező János