Szenzációs teljesítmény: Rossi Moor ezüstérmes az Olasz utánpótlás élvonalában!

Második helyen végzett az összetett Ohvale GP-0 190 cc kategóriában a Sport&Events Academy 11 éves pilótája.


Az amerikai-magyar „csodagyerek” fantasztikusan szerepelt, a szabadedzések során pálya rekordot motorozott, az esős időmérőn volt egy kisebb esése, de aztán megnyerte az első versenyt. A délutáni futamon második helyen végzett, így összességében a bajnokságban másodikként zárt! Ez óriási dolog hiszen 8 és 12 éves kor között az Ohvale a legkeményebb utánpótlás bajnokság, azok számára aki profi szinten űzik a motorozást.„Tavaly motoroztam már itt a 160 cc-vel így igazából ismertem a pályát, csak meg kellett találnunk a beállításokat a 190 cc-re. Szombaton nagyon jól mentek a szabadedzések megjavítottam a tavalyi legjobb köridőket. Vasárnap aztán az időmérők szakadó esőben kezdődtek, ami azt jelentette hogy az előző napi beállításokon is változtatni kellett. Volt egy kisebb esésem, így csak a 4. helyről rajtoltam de aztán sikerült megnyernem a versenyt. A következő futamon is kicsit elrontottam a startot, de aztán megnyugodtam és végig harcoltam, minimális különbséggel lettem második.” – foglalta össze Rossi a történteket.

Rossi csapattársa, Farkas Kevin szintén nagyon jó hétvégét teljesített és egész évben hatalmas lépésekben fejlődött a számára ismeretlen pályákon és teljesen új kategóriában.

„Franciacorta-t már ismertem tavalyról, mert versenyeztem itt egyszer, ezért nem kellett a pálya megtanulásával időt töltenem. Jó volt a tempóm, sajnos a vizes körülmények kicsit megzavartak így nem olyanra sikerült a kvalifikáció ahogy azt elterveztem. De így is felküzdöttem magam a 6. aztán az 5. helyre, így nagyon boldog vagyok.” – mesélte Farkas Kevin.

Három hét szünet után tehát Jerezben lép majd pályára Görbe Soma és Rossi Moor a European Talent Cupon. Október első hétvégéjén pedig még egy Ohvale World Series sorozat is vár majd Rossira és Kevinre, szóval nagyon izgalmas ősznek vágnak neki az Akadémia fiatal tehetségei.