Menetpróba: MV Agusta Turismo Veloce RC SCS

Az olaszok megélik a szenvedélyt, a pillanatot, és az élvezeteket. Az MV Agusta Turismo Veloce RC SCS pedig tökéletesen hozza az olasz életérzés minden jellemzőjét. Lássuk, mennyire csábít el egy menetpróba alatt.Amikor először megláttam, ennyit mondtam: azt a mindenit! Az összkép baromi ütős, az itáliai zászló színeivel megspékelve szemet gyönyörködtető, bárhova nézünk. Mindenhol egy szépen átgondolt és kidolgozott részletet fedezünk fel. Teljesen leesett az állam, a vörös felnik, a színpompás fényezés, a karcsú, de magas far láttán. Világmárka logója az idomokon, plusz egy rajtszám, mintha csak most érkezett volna a bokszutcából. Nem erről van szó, nézzük meg, mit is jelent a típus utáni betűk sokasága.A Turismo Veloce ugye az olasz gyár túramodelljeinek a fantázianeve, az RC ebben az esetben a Reparto Corsét jelenti. Ez lényegében egy versenykiadást takar, ahol mindig az előző évi szponzorok színeit és grafikáját kapja meg az aktuális motor. Ezen kívül kovácsolt alumíniumfelnikkel, karbon sárvédő szárnnyal és valódi bőrüléssel keresi a limitált darabszámban érkező modell a különlegességre vágyókat.
Az RC széria természetesen mindig sorszámozott, érdekesség, hogy az MV Agusta-kínálatban a Turismo Veloce jelent meg a legkésőbb az RC-k között 2017-ben. Menetpróbánk alanya a 200/66. sorszámot viselte, ezt szépen el is helyezték a kormány feletti plaketten. Az SCS, a smart clutch system rövidítése, ez egy automata okos kuplung, amit az amerikai Rekluse gyárt. 

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/08 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.


Akciós előfizetés 50% kedvezménnyel itt

 

Képek: Mező János