Flat track sorozat: Az oktatás

„Tudod, olyan ez is, mint amikor a szocializmusban a gyerekek a zöld Zsigulival keresztbe mentek a parkolóban... az maga volt a ma nagyon divatos drift, csak akkor még nem tudtuk, hogy így hívják. Gyorsasági versenyzőként télen rendszeresen edzettünk terepen. Arra azt mondtuk, hogy kiegészítő edzés, terepezés. Ha ma egy pályán műveled ugyanezt, arra azt mondják, hogy flat track. Tehát flat trackeztünk mi már régen is, csak nem tudtuk, hogy ez az."
Miklósy Tamással, a Tomracing motorsport egyesület vezetőjével a vasadi flat track pályánál beszélgetünk. Itt, Budapesttől 40 km-re, a 4-es út melletti Vasad határában indult be Magyarország első flat track iskolája a Tomracing szervezésében. Talán feltűnt a Kedves Olvasónak, hogy az utóbbi időben többet foglalkozunk ezzel az amerikai eredetű motorsportággal. Mostani cikkünkkel egy háromrészes sorozat végére érünk.

Az első cikkben (Motorrevü 2019/04) a flat track sport történelmét, ezt követően a Tomracing és a Sapka Művek együttműködéséből származó épített flat track motorokat mutattuk be (Motorrevü 2019/05), most pedig az első hazai flat track iskolát látogatjuk meg éppen egy oktatási napján. Beszélgetőpartnerünk Miklósy Tamás csapattulajdonos, emellett Testnevelési Főiskolát végzett motorsportedző, egykori gyorsasági versenyző.Miklósy Tamás: − Az egész Guld Petivel kezdődött… Valahogy ismeretségbe keveredett Marco Bellivel, aki a Rossi Ranchon oktat flat track technikát, és meghívta őt Magyarországra, tartson egy kiváltságos baráti körnek egy egynapos oktatást. Abban a kiváltságos baráti körben én is benne voltam. Akkor fogalmazódott meg párunkban a gondolat, hogy itthon is be kellene indítani egy hasonlót, amúgy is világszerte nagy divatja van. A helyszín egyelőre a Vasadi ovál, a pálya szuper, az infrastruktúra folyamatosan épül, még közel sincs kész.A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/07 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.


Akciós előfizetés 50% kedvezménnyel itt
Képek: Mező János