Tesztnapló: Icon Raiden DKR dzseki

Szerkesztőségünk ruhatára újabb darabbal bővült: az oregoni márka, az Icon high-tech túrakabátjának tartóstesztjét kezdjük el.Nagy öröm, hogy ugyan a kabát kifejezetten nőknek készült, mégsem halványlila, vagy rózsaszín. A szürke-világoskék összeállítás egyszerre modern és nőiesen finom, azaz nekünk kifejezetten tetszik. A kicsomagolás során volt részünk néhány meglepetésben is, de kezdjük csak sorjában. A színes, méhsejt mintás külső anyag DuPont Teflon bevonatú, ami alapból vízállóvá teszi a kabátot, hiszen akár a teflonserpenyőben, az eső nem az anyagot nedvesíti, hanem vízcseppekbe összeáll, és lepereg a kabátról. Mellesleg nem is koszolódik annyira.

Ennyiben még nem merül ki a Raiden esővédelme, a külső szövet alá rugalmas Hycor membránt integráltak, ami a gyári leírás szerint 20000 mm-es vízoszlopnyomásnak ellenáll, ami a legkomolyabb technikai sportruhák jellemzője, és lélegző is, azaz nem engedi, hogy befülledjen a motoros saját izzadtságába. Arra is van megoldás, hogy egyáltalán ne izzadjon: a mellkason és a hónalja alatt kettő-kettő, a háton pedig egy, szabályozható szellőzőnyílás van. Ezek természetesen speciális esővédelemmel ellátott cipzárakkal záródnak.


Így novemberben a szellőzőknél jelenleg fontosabb tartozék a bélés, ez egy kivehető, fullos, azaz ujjakkal is ellátott a Thermolite+ elem.

A protektorokat a D3O Labs szállítja. A szintén amerikai cég közel 10 éve jelent meg a technikai sportok piacán innovációjával, amiről anno mi is beszámoltunk. Szabadalmuk egy különleges anyag, működését következő számunkban részletesen is leírjuk.

A kabátot előkészítették a Camelback, azaz ivózsák fogadására, és arra az esetre is, ha zsinóros fülhallgatóval szeretnénk kapcsolódni telefonunkhoz vagy MP4-lejátszónkhoz. És hogy mik azok az apró meglepetések, amiktől azonnal vigyorogni kezd az ember? Következő számunkban megtudhatják.