Újabb pontokkal tért haza Sebestyén Peti Thaiföldről!

A 12. helyen végzett a Supersport világbajnokság egyetlen magyar résztvevője a második, thaiföldi fordulón.A pénteki első szabadedzés után jelentkező elektronikai probléma sajnos a délutáni FP2-re is elkísérte Petit, így rengeteg, értékes időt vesztett a helyes beállítások és a gumik teszteléséből. A 16. rajt pozícióból induló magyar pilóta 4 helyet javított a verseny során. Sebestyén Peti így foglalta össze a versenyt:

„Sajnos tényleg elképesztően hiányzott a kimaradt szabadedzés. A pálya egyszerűnek tűnhet, de nagyon nehéz , mert 2 részből állt: hosszú egyenesekből és kemény féktávakból, illetve a pálya közepén van egy „csiki-csuki” technikás rész, és nem könnyű megtalálni azt a motort ami jól működik mindenhol. Ausztrália után remek volt a motor, de az egy teljesen más karakterisztikájú pálya, ezért úgy döntöttük, hogy megpróbálunk egy olyan beállítással kezdeni Thaiföldön , amivel tavaly Niki Tuuli is ment, de az nálam nem vált be, már csak azért sem, mert nála gyorsabban tudtam menni.
A warm up-ra is állítottunk, ami jó döntésnek bizonyult, de a féktávokon még mindig gyengék voltunk. Ez volt a fő probléma a versenyen is. Próbáltam változtatni folyamatosan a stílusomon is és adoptálni magam ehhez a motorhoz. Ennyit sikerült kihozni belőle most. Nem volt könnyű a verseny, de ami pozitív, hogy sok új dolgot tanultunk a motorról és Aragóniába még erősebben térünk vissza!

A Superport világbajnokság mezőnye 3 hét múlva visszatér Európába és a spanyolországi Aragóniában folytatódnak a megmérettetések április 5-én!
Képek: Faster Promotion