Magazin: Kuwait Bike Show 2019

Kuvait, Kuvait... te csodás. Ezzel a gondolattal indultam el itthonról a mesés kelet felé, hogy ottani barátaim, a Desert Saints MC meghívásának eleget tegyek, és velük együtt látogassam meg hazájuk egyetlen motoros rendezvényét, a Kuwait Bike Show-t.Szándékosan néhány nappal korábban érkeztem, hogy lehetőségem legyen megismerni a helyi nevezetességeket, gasztronómiát és kultúrát.

Motorosként sajnos már az első nap csalódást okozott, Kuvait gazdagságát egyáltalán nem tükrözi közútjaik minősége. A sivatagon átszelő országutak kátyúkkal vannak tele, a sávokat többnyire csak megsaccolni lehet, a helyi vezetési morálról jobb nem is beszélni. A városban valamivel jobb a helyzet, de sokszor eszembe jutott, hogy a kilencvenes években kátyúkárokat biztosítózó haverjaim, itt milliomosok lennének.Ami a legfurcsább, hála a kínai LED-fények elterjedésének, hogy 100 méterenként használnak különböző színű fénykígyókat figyelemfelhívásra, elterelésre, de sokszor csak random módon dekorációként. Megszokja az ember szeme, mondhatnánk… de nem szokja meg, úgyhogy a motorozás élményéből sokat elvett a kátyúk közti szlalomozás és a diszkófények ignorálása.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2019/03 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.

 

Képek: Farsang Imre, Kacsa