Sebestyén Peti pozitív teszt eredményekkel indított

Megérkezett az Superbike és Supersport mezőnye a Philip Island híresen trükkös pályájára.Sebestyén Peti tavaly 5 versenyt teljesített a PTR Honda csapatával, bezsebelve eddigi pályafutása legjobb, TOP 10-es helyezését, idén pedig a teljes VB szezont ezzel a csapattal teljesíti.

Peti Katar óta először ült a CBR600-as motorján, ennek ellenére nagyon stabil eredményekkel kezdte a teszteket. Elmondása szerint, minden pozitívan alakult:

Egész holt szezon alatt a motor fejlesztésén dolgozott a csapatom és úgy tűnik jól sikerültek az újítások. A motorunk szerintem idén közelebb lesz a Yamahák teljesítményéhez, a Kawasakival pedig nagyjából egy szinten vagyunk. Fontos volt, hogy nagyon sok kört megtegyek a pályán, és sok beállítást kipróbáljunk, hogy releváns visszajelzést tudjak adni a motorról.

Azt hiszem ez sikerült és a 14. és 10. pozíció közötti időket is viszonylag könnyedén kimotoroztam, bőven van tartalék még benne. Új mérnököm Andy, fantasztikus munkát végez, már az első perctől kiderült, hogy nagyon jól fogunk tudni együtt dolgozni. A tesztek alapján megtaláltuk az ideális versenybeállításokat, így nagy reményekkel vágunk neki az első éles versenyhétvégének. Nagyon várom a versenyt, szeretnék minél jobban kvalifikálni és kihozni a maximumot magamból és a Hondából is.

A Világbajnokság pénteken veszi kezdetét, itthoni idő szerint éjszaka lesznek az első szabadedzések, szombaton a kvalifikáció, vasárnap pedig a verseny.