Interjú: Csizmazia Barnabással

„A negyedik körben Barnabás bemutatta azt, ami klasszissá tesz egy versenyzőt, küzdeni tudásból, akaraterőből, összpontosításból jelesre vizsgázott."
Sirokon – vagy ahogy a helybeliek mondják, Sirokban – álldogáltam a motoros hegymászóversenyt fotózva, Hadnagy József, az elmaradhatatlan műsorvezető éppen a soron következő versenyzőt konferálta fel, egy tizenhat éves srácot, és mint a jó műsorvezetők általában, ő is szolgált némi háttér-információval alanyáról. Ezúttal például azzal, hogy a fiatalember a felnőtt osztrák triál bajnokság megnyerésének küszöbén áll. Bár Sirokon néha külföldi versenyzők is feltűnnek, ezúttal egy magyar fiúról volt szó, Csizmazia Barnabásról. Július végét írtuk, akkoriban ugyan még csak az osztrák bajnokság második helyén állt, de hátra volt még pár forduló, így elméletileg esélye is volt a győzelemre.
Aztán októberben kaptuk a hírt, hogy az elméleti esély valósággá vált. Csizmazia Barnabás megnyerte a felnőtt osztrák triál bajnokságot a Könner kategóriában, ez a profi alatti kategóriát jelenti, talán amatőrként kellene fordítani, a szó pejoratív értelmezése nélkül.
A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/12 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.