Hagymakovecz avagy a Speedster King

Egy kis magyarázat címünkhöz. A Hagymatikum Makó leglátványosabb épülete, Makovecz Imre tervezte, itt fotóztuk le a Speedster Kinget, egy makói motorépítő világbajnoki helyezett motorját. Hagymakovecz szó tehát zseniálisan sűríti a Hagymatikum, a Makó és a Makovecz szavakat.És akkor megláttuk őt… úgy tűnt ki a motorok tömegéből, mint ahogy a tartalmas életet élő Vajna Tímea tűnne ki a szalafői Banya Klubból. Ez egyébként egy rém jópofa dolog – mármint szigorúan az utóbbi, vagyis a Banya Klub ‒, ugyanis a helyi nyugdíjasklub hölgytagozata nevezi így magát.
Szóval csak úgy vonzotta a tekintetet. Körülötte harmincvalahány colos kerekű giccsparádék, alantas ízlésnek való krómcsodák, kivehetetlen rugó-billentyű-kallantyú-bizgentyűmassza, de ez, ez a motor maga a Letisztult Forma, a két keréken gördülő, megtestesülő elegancia. És ez az érzés megmarad akkor is, amikor közelebb lépsz hozzá és szemügyre veszed a részleteket.


Aki szeretné, saját szemével megtekinteni e remekművet az megteheti 2018.12.08-án a Motorrevü és az ATNO Forge Motorépítők Klubja eseményén.

A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/12 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található.
Képek: Mező János