Megkezdődött a Látni és látszani 2018 – egymásért közlekedésbiztonsági kampány

A Látni és látszani az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság és az X-MEDITOR közös közlekedésbiztonsági kampánya immáron hetedik alkalommal törekszik arra, hogy a balesetmentes közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a látás és láthatóság kiemelt fontosságára.


Az idei „Látni és látszani 2018 - egymásért”akcióval a Rendőrség célja a figyelem felkeltése a viszonylag csekély, de gyakorta balesetet okozó hibák kiszűrésére, ezáltal pedig a közlekedésbiztonság javítása. Az országos kampány keretén belül a személy- és tehergépkocsik, a motorkerékpárok vezetői 2018-ban október 17. és december 7. között térítésmentesen élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy az akcióhoz csatlakozott szervizekben a járművük láthatóságért felelős alkatrészeit megvizsgálják, míg a regisztrált optikákban díjmentes látásellenőrzéssel és hasznos tanácsokkal várják a járművezetőket.A tegnapi sajtótájékoztató részeként a kampányt támogató cégek, szervezetek jelenlévő képviselői ünnepélyes keretek hitelesítették elkötelezettségüket az akció és annak üzenete mellett – az alábbi Támogatói nyilatkozat aláírásával.

A Látni és látszani 2018 – egymásért országos közlekedésbiztonsági akció támogatói aláírásukkal megerősítve kinyilvánítják, hogy elkötelezett hívei a biztonságos közlekedés nemzeti ügyének, hogy társadalmi felelősségvállalásuk a közúti közlekedés biztonságának elmélyítésre és fokozására irányul. Csatlakozásuk az akcióhoz azt jelenti, hogy a rendelkezésükre álló eszközeikkel és behatásukkal mindent megtesznek a deklarált célokért, a biztonságos közlekedésért, a balesetek számának csökkentéséért. Törekvésük, hogy közreműködésükkel és ráhatásukkal a közlekedés minden résztvevőjében tudatosuljanak a közlekedés veszélyforrásai és a megelőzés fontossága, a közlekedésbiztonságban a látni és látszani kiemelkedően fontos szerepe.

Képek: ORFK-OBB