Újabb magyar ifi-sikerek

A sikeres olaszországi Európa Bajnokság után egyből utazott a csapat egyik része Csehországba, Most városába, ahol a soron következő cseh bajnoki fordulót rendezték meg. Két versenyzővel, Czepó Donáttal és Vincze Martinnal vágtak neki a hétvégének.


Pénteki napon egy kis eső nehezítette, illetve utána mosta el a programot így kicsit kevesebb idő maradt a pálya begyakorlására. Donát most járt először ezen a pályán, így neki nehezebb volt ráhangolódni a kevés edzés miatt a szombat délutáni időmérőkre, de ettől függetlenül menetről menetre javította köridejét.
A két időmérő végére Donát az összevont rajtrács 8. helyéről várhatta a rajtot Open motorjával, míg Martin a második sor elejéről, a 4. helyről Stock motorjával.

Donát mindkét versenyen előrébb lépett a több kategóriából álló mezőnyben, majd végül az első futamon saját kategóriájának a második, míg a második versenyen a harmadik helyét szerezte meg nagy csatában.
Martin mindkét futamon kategóriájában rajt cél győzelmet aratott. Az első versenyen a hazai versenytársa megszorongatta a verseny első felében, ám a második futamon elég hamar megnyugtató előnyt szedett össze és rajt cél győzelmet aratott.Chrobák János így nyilatkozott: Fárasztó volt az elmúlt 2-3 hét, de úgy gondolom Most-ba is megérte elutazni. Donát egy és nem egyszerű pályát ismerhetett meg, ahol a versenyeken már nagyon szép köridőt tudott motorozni, ami a dobogó harmadik fokát is jelentette neki. Martin már ismerte a pályát, de ez nem volt neki elég, közel másfél másodperccel megdöntötte tavalyi legjobb idejét, illetve közel egy másodperccel a kategória eddigi legjobb köridejét. Most van egy szusszanásnyi szünet, de az edzése folytatódnak, hiszen 2 hét múlva utazunk ismét Csehországba, Trinec városába, ahol a három ország bajnokságának következő fordulója lesz. Oda már ismét az egész csapat utazik, mind a hét versenyzővel.