2018-ban az EMAT és Hot Rod Autó Építő Bajnokság nem kerül megrendezésre!

A Devils MC, és a Rusty Rodders CC közleménye az alábbiakban olvasható.


Miután a szervező Hungexpo a Budapest Motor Fesztivált alig egy héttel a kezdés előtt teljes egészében lemondta, rendkívül kevés idő állt rendelkezésünkre, hogy megfelelő helyszínt találjunk.
Természetesen minden követ megmozgattunk, érezve és tudva az építők, valamint az egész szakma támogatását. Az elmúlt két hónap során megtalált helyszínek közül viszont végül egyik sem ad lehetőséget a színvonalas és biztonságos megrendezéshez.

A motorépítők művészi és technikai munkájában megélt hatalmas fejlődése, valamint a rendezvény 22 év alatt elért hazai és nemzetközi presztizse nem teszi lehetővé a kockáztatást egy szükségmegoldással.
Az EMAT a Motorépítő Világbajnokság hivatalos állomása, az európai hot rod és custom bike közösség figyelmének központjában lévő verseny, a Miss Pinup szépségverseny és jótékonysági események helyszíne. Magazinok számolnak be róla Finnországtól Japánig, Ausztráliától Spanyolországig. Vendégek érkeznek ide a Világ minden tájáról. Nem léphetünk vissza a szó rossz értelmében vett garázs koncepcióig.

A 2019-es verseny szervezését már most elkezdtük. A bajnokság szervezése és díjazása során figyelembe fogjuk venni, hogy a 2018-ban nevezett (csak Magyarországról) kb. 80 motor és 30 autó darabszáma a két évi "termés" végett jelentősen magasabb létszámú lehet, a szabályrendszert pedig ennek megfelelően alakítjuk ki.
Az EMAT-tal kapcsolatos céljaink továbbra is a következők:
- A magyar járműépítő iparművészek és alkotásaik népszerűsítése, munkáik, megrendeléseik körének bővítése.
- A biztonságos jármű építés minél magasabb szintjének közúti legalizálása.
- A magyar mesterek nemzetközi vérkeringésben mozgásának segítése.
- Egy igazságos, objektív, ugyanakkor izgalmakkal tarkított nemzetközi verseny lebonyolítása.
- Egy tartalmas, különleges programokból felépített jó buli összehozása.

Az építők, és a szakma eddigi támogatását és türelmét köszönjük! Szeretnénk megerősíteni, amit az elmúlt évek tapasztalataiból valószínűleg tudtok: minekünk ez az életünk része, és a szívügyünk, amit nem hagyunk veszni, vagy rongálódni.
Címkék:EMAT, elmarad,