Menetpróba: Honda CB1000R Neo Sports Café

De gustibus non est disputandum - az ízlésekről nem vitatkozunk, mondták a rómaiak. Mármint a kétezer évvel ezelőtti rómaiak. Rengeteg egyéb bölcsnek tűnő megállapítást is tettek, melyek sentetiae néven maradtak ránk. Jórészüket valószínűleg azért, hogy kétezer évvel később az iskolásoknak ezeket a latin bölcsességeket memoriter-ként be kelljen magolniuk, továbbá arra is tökéletesek, hogy fel lehessen vágni velük - például egy cikk legelején.


Hogy miért nem illik vitatkozni ízlésekről, arra magyarázatul talán az a filozófiai nézet szolgálhat, mely szerint egy ember, csoport személyes preferenciái szubjektív dolgok, ezért nem lehetnek igazak, jók, vagy rosszak, éppen ezért fölösleges vitatkozni róluk.
Mi azonban hadd kezdjük mégis egy személyes, szubjektív kirohanással: a Honda CB1000R Neo Sports Cafe üdítő jelenség a motorok 2018-as palettáján. Egyértelműen egy korszerű, magas technikai színvonalon álló mai gép, amelyen azonban a finom utalással megjelenik egy kis időutazás.


A teljes cikk a Motorrevü legfrissebb, 2018/5 számában olvasható! A lap megtalálható az újságárusoknál, illetve megrendelhető előfizetéssel! Utóbbival kapcsolatban további információ ezen a linken található!