Motokrossz-EB: magyar ezüstérem

Az utolsó méterekig kiélezett futamokat hozott a Kiskunlacházán megrendezett motokrossz Európa-bajnoki verseny. Hugyecz Erik (26) legjobb magyarként a királykategória második helyén zárta a küzdelmeket.


A sikeres tavalyi rendezés után hétvégén visszatért a motokrossz hazai szentélyébe az Európa-bajnokság mezőnye. A szombati edzéseket a magyar színeket képviselő Hugyecz Erik uralta, nem volt olyan pályára menetel, ahol ne ő lett volna a legjobb, így az EMX Open kategóriában megérdemelten hódította el a vasárnapi futamokra a pole pozíciót.


A peresztegi HTS Team hatszoros krosszbajnoka vasárnap sem csökkentett a tempón, de a cseh Martin Michek feljebb kapcsolt egy fokozatot, és komoly ellenállásra kényszerítette a magyarok legjobbját. Hugyecz remek startokat vett, és mindkét futam első felét ő uralta. A szintén hatszoros cseh bajnok, és az EMX Open sorozat korábbi győztese viszont jobban bírta a végjátékot, így mindkét futamban Hugyecz előtt végzett.


- Kimotoroztam magamból a maximumot, és bár a tempóm megvolt a győzelemhez, erőben jobban bírta a végét Michek. Nem vagyok csalódott ezzel a második hellyel sem! Nem szégyen jobbtól kikapni, és ma Martin volt jobb. Örültem, hogy hazai közönség előtt képviselhettem Magyarországot egy ilyen rangos eseményen, és örülök annak is, hogy dobogóra állhattam. - összegezte a vasárnapi napot a saját szemszögéből Hugyecz.

A két futam összesítése alapján Martin Michek nyerte tehát az EMX Open Európa-bajnokság második állomását Kiskunlacházán, és ezzel az összetett pontversenyben is átvette a vezetést. Hugyecz a tavalyi év után újra a dobogó második fokára állhatott fel, de mivel ő nem teljesíti a teljes EB-kiírást, a bajnoki pontvadászatban nem áll előkelő helyen. A harmadik helyen az ukrán Dimitro Aszmanov végzett.


A felnőttek mellett a juniorok is szerephez jutottak Kiskunlacházán. A 65 köbcentisek küzdelmeit Grósz Gergő nyerte, a 85 köbcentiseknél Técsi László Márk diadalmaskodott. Számukra ez a verseny a dél-kelet-európai zóna egyik selejtező állomása volt.

EMX Open, Kiskunlacháza - végeredmény:

1. Martin Michek (Csehország, KTM) - 50 pont

2. Hugyecz Erik (Magyarország, HTS Team) - 44 pont

3. Dimitro Aszmanov (Ukrajna, KTM) - 40 pont

4. Jevgenyij Mihájlov (Oroszország, Husqvarna) - 36 pont

5. Petr Bartos (Csehország, KTM) - 31 pont

Az EMX Open sorozat állása két forduló után:

1. Martin Michek - 94 pont

2. Jevgenyij Mihájlov - 76 pont

3. Dimitro Aszmanov - 74 pont

4. Petr Bartos - 65 pont

5. Luca Milec - 56 pont