Ismét magyar siker - Szvoboda Bence második lett Ausztriában

Szvoboda Bence továbbra is remek formában van. A kilencszeres magyar motokrosszbajnok ezúttal az osztrák bajnokság versenyén vett részt Langenloisban, ahol - a múlt heti csehországi harmadik hely után - a dobogó második fokára állhatott fel.Nagyon úgy fest, hogy Szvoboda Bence ott folytatja az idei évet, ahol tavaly abbahagyta: vagyis a dobogón. Nemzetközi sikereket halmoz nemzetközi sikerek után a huszonhat éves motokrosszos. Langenloisban, az osztrák bajnokság második fordulóján is megmutatta, hogy komoly kell vele számolni a határainkon túl. Bár több kellemetlenség is hátráltatta a szezonkezdést, ez az eredményeken cseppet sem látszik. Ezúttal egy ezüstérmet hozott haza Ausztriából.


- A jobb kezemet nem sokkal a szezon rajtja előtt műteni kellett egy tüske miatt, az egyik motoros edzésen pedig kificamítottam az ujjamat. Ez annyiban hátráltat, hogy a futamok feléig tudok erőt kifejteni a kezemmel, utána gyengül a teljesítményem. Szóval egyáltalán nem volt számomra ideális ez a szezonkezdés, de azért nem panaszkodhatom, mert szép eredményeket sikerült elérnem Csehországban és Ausztriában is. Addig viszont nem nyugszom, míg a fel nem állhatok a dobogó tetejére. - mondta a magyar bajnok a hétvégi derbi után.


Ebben az évben már csak az MX1-es kategóriára koncentrál, de állítása szerint még kell neki egy kis idő, amíg teljesen összeszokik a nagyobb teljesítményű motorral. A nagyobb teljesítmény jobb állóképességet és kifinomultabb vezetési technikát követel tőle, saját bevallása szerint viszont versenyhelyzetben még az MX2-es motoron elsajátított reflexek jönnek elő - a HTS Team kiválósága szerint ezen kell dolgozni a jövőben, hogy maradéktalanul elégedett legyen önmagával.


A langenloisi verseny végeredménye:

1. Lucas Neurauter (Ausztria, KTM) - 50 pont

2. Szvoboda Bence (Magyarország, HTS KTM Team) - 42 pont

3. Roland Edelbacher (Ausztria, KTM) - 37 pont

4. Vaclav Kovar (Csehország, KTM) - 36 pont

5. Szőke Márk (Magyarország, KTM) - 31 pont

6. Manuel Obermair (Ausztria, Husqvarna) - 30 pont

7. Florian Hellrigl (Ausztria, Husqvarna) - 27 pont

8. Manuel Bermanschlager (Ausztria, Kawasaki) - 25 pont

9. Rudolf Plch (Csehország, KTM) - 21 pont

10. Johannes Klein (Ausztria, KTM) - 20 pont