Görbe Soma 12 évesen Európa legjelentősebb utánpótlás bajnokságában

Hétvégén kezdődött a CEV Repsol European Talent Cup (ETC) bajnokság a portugáliai Estoril pályáján. Az ETC egy olyan bajnokság, ami rengeteg  versenyző életében az első lépés a világbajnoksági részvétel felé. 49 versenyző jelentkezett az ETC elsőfordulójára, köztük az egyetlen magyar indulóval, a mindössze 12 éves Görbe Somával.


A fiatal tehetség 5 évesen kezdett motorozni és 6 évesen már versenyszerűen űzte ezt a sportágat. Hamar felhívta magára a figyelmet, de az igazi áttörést a 2016-os év végén rendezett olasz Superfinale-ra való meghívás jelentette. Ebben az évben Stefano Favaro is felfigyelt Soma eredményeire. Az olasz üzletember szakértelmét mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyszer már sikerült magyar motoros világbajnokot kinevelnie. Somával sem tűztek ki kisebb célt. A világbajokságra vezető út hosszú ugyan, de a tavalyi sikeres olasz bajnokságban való szereplés után elérkezett az idő, hogy Soma - a számára teljesen új - pre moto3 kategóriában is kipróbálja magát.

Az első verseny nagyon eseménydús volt, de a nehézségek ellenére remekül szerepelt a fiatal versenyző. Az ETC első fordulójának két versenye csütörtök este 19:45-től lesz, szurkoljunk együtt a Turbo Csiga becenévre hallgató Görbe Somának!