BMW szobor vagy motor?

A műremeket az Isztambuli ipari tervező, Mehmet Doruk Erdem tervei alapján készültek


A megvalósító, Mark Atkinson old-school stílusú Utahi motorépítő. Az eredmény páratlanra sikerült, a BMW Alpha egy olyan egyedi gép, amely első pillantásra beleég a retinánkba.

Mehmet Doruk Erdemet a szárazföldi gyorsasági versenyzők inspirálták, az Alfa egyszerre pazar vonalvezetést és lehető legkisebb légellenállást hivatott megjeleníteni, szinte már szoborszerűen. Az elülső burkolatot,ha jobban szemügyre vesszük felfedezhetjük a 30-as évek BMW gépkocsik formáját. Az építő elmondása szerint az egyedi motor orrát a BMW 328 Mille Miglia veséje inspirálta.

Ha végig nézzük az idomokat, láthatjuk, hogy teljes letisztultság jellemzi. Az aerodinamika magas fokon megjelent a különleges gépnél, mely szemet gyönyörködtető, a múltból inspirálódott és a jövőbe mutat.

Az alkotó Mark Atkinson rajongója lett Mehmet munkájának, és téli projektként kezdte az Alphát. A projekt alapjául egy BMW K75-es szolgált. 16 hónapos intenzív munka és rengeteg apró részlet kidolgozása után, az Alpha készen áll. A gép minden egyes részét saját maga készítette, hegesztést, anyag megmunkálást, sőt a festést is.

A végeredmény fantasztikus lett, kíváncsian várjuk Mark Atkinson további átépítéseit.

Képek: riders.drivemag.com


Címkék:bmw, k75, custom