MotoGP a katari teszt eredményei

Befejeződött a MotoGP harmadik, egyben utolsó előszezoni gyakorlása, a katari pálya tesztelése.


Nem meglepő, hogy szinte mindenki az utolsó napon érte el a legjobb eredményt a katari teszten: egyedül Takaaki Nakagami képez kivételt, hiszen a pénteki leggyorsabb Andrea Iannone szombaton nem tudott pályára gurulni gyomor gondjai miatt, míg Mika Kallio csak a második nap során ugrott be Pol Espargaro helyére. Johann Zarco 1:54,029-es az abszolút pályacsúcstól sem volt messze.


Az első tízbe rajtuk kívül még három Ducati (Andrea Dovizioso, Danilo Petrucci és Jorge Lorenzo), két Honda (Cal Crutchlow és Marc Marquez), valamint a két suzukis (Iannone mellett Alex Rins) fért még be. A csapatváltók közül ezúttal is Jack Miller, míg az újoncok mezőnyében Franco Morbidelli végzett a legjobb idővel az összesített eredménytáblázaton, az Aprilia és a KTM különharcát pedig végül az osztrák márka nyerte.

Az utolsó tesztnap végén a versenyzők mesterségesen fellocsolt pályán próbálhatták ki, milyen este mesterséges körülmények között motorozni vizes pályán – Valentino Rossi szerint a látási és tapadási viszonyok is alkalmasak a versenyzésre.

2009-ben a királykategória versenyét például egy nappal kellett halasztani, tavaly pedig a csatornázási gondok miatt az időmérőket törölni kellett Katarban. A szervezők úgy döntöttek, egy éles teszttel kiderítik, alkalmasak-e a villanyfényes körülmények a versenyzésre vizes pálya esetén: a harmadik katari tesztnap végén tartálykocsik mesterségesen fellocsolták az aszfaltot, a motorosok pedig fél óráig körözhettek rajta.
A visszajelzés egyértelmű volt: a körülmények alkalmasak a versenyzésre.

A teszt összesített eredményeihez kattins a képekre!Címkék:motogp, sport