Marc Marquez újabb két évre aláírt a Hondával

A HRC hétfő délelőtt hivatalosan is bejelentette, hogy további két évvel meghosszabbították a szerződésüket a hatszoros világbajnok spanyollal, aki így 2020 végéig biztosan a Repsol Honda színeiben fog versenyezni.


Marc Marquez 2013-ban lépett fel a királykategóriába, azóta is a Repsol Honda színeiben versenyzik Az eddig együtt töltött öt év összesen négy világbajnoki címet eredményezett. Marquez korábban már többször elmondta, hogy a jövőben is a japánokkal szeretné folytatni a versenyzést, így senkit nem ért váratlanul a bejelentés, miszerint újabb két évre aláírta szerződését a HRC-vel. így 2020 végéig biztosan a Honda gyári csapatában motorozik majd.

„Büszke vagyok rá, hogy része lehetek a Honda családnak, és becsülöm azt, ahogy a Honda és a csapat is mindig mindent megtesz azért, hogy biztosítsák számomra azt, amire szükségem van. Az első két teszt jól alakult, s így, hogy aláírtuk az új szerződést, csak a versenyzésre koncentrálhatok az előttünk álló szezonban. Továbbra is szeretném élvezni a motorozást, és a legjobbamat fogom kihozni magamból” –nyilatkozta Marquez a sajtóközleményben

Marquez hosszabbításával már összesen hat hely, azaz a rajtrács negyede elkelt: Cal Crutchlow (LCR Honda), Franco Morbidelli (Marc VDS Honda) és Xavier Simeon (Avintia Ducati) eleve rendelkezett 2019-re érvényes szerződéssel, míg pár hete Maverick Vinales is bejelentette, hogy marad a gyári Yamahánál, a múlt héten pedig a Ducati és a Pramac Racing tette hivatalossá a Moto2-ből érkező Francesco Bagnaiam érkezését.

Képek: instagram


Címkék:HRC, Honda, Motogp