Veteránok Ráckevén

Fontos nekik a hobbijuk, a történelmük és a városuk. És azt is fontosnak tartják, hogy a múlt értékei fennmaradjanak.


A Ráckevei Veterán Gépjárműgyűjtők Egyesülete hetedik alkalommal szervezett kétnapos eseményt a híresen szép ráckevei Duna-parti sétányra. A rendezvény immáron szervesen beépült a város kulturális életébe, szerencsére ezt az önkormányzat is így látja és támogatja a lebonyolítást.


A tagok elkötelezettek, a rendezvény évről évre fejlődik, tulajdonképpen nem is csak gépjárművek a kiállított tárgyak, hiszen stabilmotoroktól kezdve a tölcséres gramofonig mindent meg lehet csodálni. Gyermekkorom kalauzos Ikarus busza és kamaszkorom rettegett Lada rendőrautója mellett van itt öreg Porsche, Riga, Jawa, Trophy és Simson egyaránt. A speeker időről időre körbejár, bemutatja a kiállított tárgyakat, megszólaltatja a kiállítókat, akik közül nem egy korhű ruhában fogadja az érdeklődőket.

Vannak hagyományos motoros programok, mint lassúsági és ügyességi verseny és felvonulás, de olyanok is, mint például a szépségverseny, a fegyversimogató, baleset-megelőzési program, kézműves foglalkozások gyermekeknek és az apamegőrző – vagyis a büfé. A rendezők jövőre folytatják, és már most összedugták a fejüket a Motorrevüvel, hogy mivel lehetne még bővíteni a programot.

Képek: Mező János