Stílusos café racer - KTM Super Duke

Tony Prust, az Analog Motorcycles építője alkotta e remekművet.


„Mindig is szerettem volna egy egyedi KTM- t építeni, de soha nem volt rá lehetőségem”- nyilatkozta. Tony az évek során többször is volt KTM-tulajdonos, de ezek gyári motorok voltak. A végeredmény rendkívül jól sikerült, a letisztult formák nagyszerűen állnak a Super Duke-nak.

Az anyaghasználatot tekintve az alumínium dominál, a tank, a sárvédő, a haspáncél, valamint a hátsó egyedi farokidom is ebből készült. A kipufogó egyedi kialakítású, rozsdamentes acélból épült, a két leömlő egy végdobban egyesül. A fényszóró egyértelműen jelzi: itt bizony modern technikával van dolgunk, egy LED-es egységet építettek be.

A festésnél igyekezett Tony hű maradni a KTM-hez, a narancssárga megjelenik a tankon és farokidomon is. Szemet gyönyörködtető látvány, ahogy a szálcsiszolt alumíniumot körbeöleli, és kissé megtöri az fémek dominanciáját a határozott vonal. Az új formák radikálisan megkülönböztető sziluettet adtak a gépnek, mely már csak arra vár, hogy valaki mennydörgő hanggal felpezsdítse vele az utcákat.

Képek: Bike EXIF