Borúra derű

Bár láncszakadás veszélye miatt visszahívást rendeltek el a GSX-R1000-sekre vonatkozóan, ez az új színösszeállítás érdemeiből semmit sem vesz el.


A 2018-as MotoGP motor festésének bemutatásával egy időben a Suzuki GSX-R1000 új fényezéséről is lerántották a leplet. A kapcsolódási pont természetesen a MotoGP, a nagy hír pedig az, hogy a Suzuki superbikeja már a gyári csapat színeiben is elérhető lesz tavasztól. A használt színek és grafika terén nagy meglepetés nincsen, a jellegzetes kék alapon lévő, vaskos Suzuki felirat és a sárga csíkok is régi ismerősként köszönnek már vissza. Apró változás a sárga csíkokat megtörő szürkés-fekete vonalak megjelenése. Az utcai verziónál jelentősen több a fekete az egy évvel korábbi példányokhoz képest. Az összkép igencsak tetszetős, attól függetlenül is, hogy a replika fényezés azért nem 1:1-es adaptációja a MotoGP-s verziónak.

Az új fényezés a GSX-R1000 és a GSX-R1000R választásánál is elérhető lesz. A Suzuki természetesen most is megragadta az alkalmat, hogy mindenki figyelmét felhívja arra a tényre, hogy több területen is igen komoly rokonságban áll a GSX-RR az utcai GSX-R-el. Ilyen terület a VVT (változó szelep vezérlés) rendszer, az 10 fokozatú kipörgésgátlót, blipperes gyorsváltót és rajtelektronikát magában foglaló elektronikai csomag is.
Képek: Suzuki